Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 10 günlük bayram tatilinin iç turizme büyük bir hareketlilik getirdiğini belirterek, “Tahminlerimize göre özellikle kıyı bölgelerindeki konaklama tesislerinde yaklaşık 500 bin civarında bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Konaklama tesislerinde yaklaşık 1 milyar liralık bir konaklama bedeli ödendiğini tahmin ediyoruz” dedi.
(İHA) – Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 10 günlük bayram tatilinin iç turizme büyük bir hareketlilik getirdiğini belirterek, “Tahminlerimize göre özellikle kıyı bölgelerindeki konaklama tesislerinde yaklaşık 500 bin civarında bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Konaklama tesislerinde yaklaşık 1 milyar liralık bir konaklama bedeli ödendiğini tahmin ediyoruz” dedi.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin iç turizme etkileri hakkında gazetecilere açıklamada bulundu. Uzun tatille birlikte turizmin iç pazarında büyük bir hareketlilik yaşandığını kaydeden Ayık, insanların tatil dışında memleketlerini, eş-dostlarını, büyüklerini ziyaret ederek, dini vecibelerini de yerine getirebildiklerini söyledi.
Kıyı bölgelerdeki konaklama tesislerinde yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını kaydeden Ayık, şunları söyledi:
“Konaklama tesislerinde yaklaşık 500 bin civarında bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Bunun dışında insanlar Türkiye’nin her yerinde ciddi seyahatler yaptılar. Bu da önemli bir ekonomik büyüklüğe neden oldu. Konaklama tesislerinde yaklaşık 1 milyar liralık bir konaklama bedeli ödendiğini tahmin ediyoruz. Bunun dışında diğer seyahatlerden kaynaklanan gelirler de ortaya çıkıyor. Çarpan etkisi ve diğer faktörleri de içine aldığımız zaman çok daha büyük rakamlara ulaşmak mümkün olacak.”
Akdeniz kıyı şeridi dışında Ege, Marmara ve Karadeniz’deki turizm bölgelerine de önemli derecede ziyaretin olduğuna dikkat çeken Ayık, “Dolayısıyla 10 günlük tatil, iç turizme çok büyük bir hareketlilik getirdi. Son 5-6 yıldır iç turizmi geliştirme adına yaptığımız çalışmalar vardı. Geçen sene ve bu sene iki uzun tatili yaşayarak, iç pazarda da önemli bir tatil yapma alışkanlığının geliştiğini tespit ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sezonun henüz bitmediğini ve 2-3 aylık bir dönemde de tatil yapılabileceğini ifade eden Ayık, ‘10 günlük tatil sezonu bitti’ gibi bir kanıya varılmaması gerektiğini söyledi.
2018 yılında hafta sonu tatilleriyle birlikte 116 gün olarak beklenen tatil günü ile ilgili de yorumda bulunan Ayık, “Hükümet ve siyasi yetkililerimizden 2018’deki tatillerin bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Ne kadar erken açıklanırsa insanların tatil planları yapmaları o kadar kolaylaşacak. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönem için uzun tatil planlaması hükümetimiz tarafından yapılırsa 2018 sezonuna da çok önemli bir katkı yapacaktır” diye konuştu.