Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, bölge halkı tarafından yarım asırdır hasretle beklenen Adana İmamoğlu Sulaması 2. Kısım İnşaatında çalışmalarına hızla devam ediyor. Projenin tamamlanması ile 176 bin 383 dekar zirai arazi cazibe sistemi ile sulanacak.
ADANA (GÜNEY HABER) – Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, bölge halkı tarafından yarım asırdır hasretle beklenen Adana İmamoğlu Sulaması 2. Kısım inşaatında çalışmalarına hızla devam ediyor. Projenin tamamlanması ile 176 bin 383 dekar zirai arazi cazibe sistemi ile sulanacak.
Adana’nın ve Çukurova’nın en büyük sulamalarından biri olan İmamoğlu Sulaması kapsamında yer alan İmamoğlu 2. Kısım İnşaatının tamamlanmasıyla başta İmamoğlu ilçesi olmak üzere Ceyhan ve Sarıçam ilçelerindeki verimli tarım arazileri cazibe ile sulanarak yöre tarımına ve ekonomisine büyük katkı sağlanacak.
Yüzde 35 fiziki gerçekleşme sağlanan İmamoğlu Sulaması 2. Kısım İnşaatı ile 176 bin 383 dekar zirai arazi cazibeli olarak sulanacak. Ayrıca çalışmalar kapsamında arazi toplulaştırması da yapılacak.
93 BİN 580 DEKAR ALANIN SULAMA ŞEBEKESİ TAMAMLANACAK
İmamoğlu Sulaması 2. Kısım Projesi ile ilk etapta 2017 yılı içerisinde 93 bin 520 dekar zirai arazinin sulamaya açılması hedefleniyor. Bu kapsamda 521 bin 613 metre sulama ve tahliye borusu döşenecek. Ayrıca sulama şebekesi dışında drenaj kanalları, işletme bakım ve toplulaştırma yolları yapılacak.
Proje kapsamında 410 bin dekar araziye sahip 21 köyün toplulaştırma işleri tamamlanacak. Böylece çok parçalı yapının ortaya çıkardığı tarla sınırı, yol ve su arklarından oluşan arazi kayıplarının önüne geçilecek.
ÜLKE EKONOMİSİNE 45 MİLYON 154 BİN LİRA KATKI SAĞLAYACAK
İmamoğlu Projesi’nin yarım asırdan bu yana yöre çiftçisi tarafından hasretle beklendiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “İmamoğlu Sulaması 2. Kısım Projesi ile kuru tarım yapılan zengin tarımsal potansiyele haiz İmamoğlu ve Ceyhan Ovaları sulu tarıma açılacak. Böylece sosyo-ekonomik yapısı tarıma dayalı olan yöre halkı tarımsal gelir ve sosyo-ekonomik refah artışına kavuşacak” dedi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, Ekim 2019’da hizmete almayı hedefledikleri proje ile ülke ekonomisine 45 milyon 154 bin lira katkı sağlanacağını ifade etti.