Türkiye’nin en büyük Çocuk Rehabilitasyon Merkezi Adana’ya yapılacak
Adana’da “CHP-MHP-AKP” Koalisyonu
“Seyhan Belediyesi Çocuk ve Ergen Rehabilitasyon Merkezi”nde temel atma aşamasına gelindi. Seyhan Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın desteğiyle MHP’li Meclis Üyesi Murat Karatay’ın hazırladığı projeye AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’da destek verdi.
ADANA (İHA) – Seyhan Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın desteğiyle MHP’li Meclis Üyesi Murat Karatay’ın hazırladığı “Seyhan Belediyesi Çocuk ve Ergen Rehabilitasyon Merkezi” projesinde temel atma aşamasına gelindi. Projeye AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’da destek verdi.
Seyhan Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Murat Karatay, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın desteğiyle Gaziantep’e gidip, orada “Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi”nde incelemelerde bulundu. Murat Karatay, daha iyi bir merkez için proje hazırlattı.
Türkiye’de örneği olmayan projede ise şimdi temel atma aşamasına gelindi. 35 bin metrekare alan üzerinde 7 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulması planlanan merkez için MHP’li Meclis Üyesi Murat Karatay, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile görüştü. Ünüvar, Seyhan Belediyesi’nin yaptıracağı Çocuk ve Ergen Rehalitasyon Merkezi’ne her türlü desteği vereceğini açıkladı.
Seyhan’da yapılacak merkezin Türkiye’de eşsiz olacağını söyleyen Murat Karatay, 35 dönüm üzerine 7 bin metrekare kapalı alanı olacak merkezde 100 gencin rehabilite edileceğini ifade etti. uyuşturucudan kurtulan her gencin 30 kişiyi bu riskten kurtardığını belirten Karatay, “Uyuşturucu kullanım oranı her yıl 6 kat artıyor” dedi.
Murat Karatay, benzeri projeleri Büyükşehir başta olmak üzere Yüreğir ve Sarıçam belediyelerinin de hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Karatay, “Bu merkezlerin ciddi maliyetleri var. Sağlık, aile ve sosyal politikalar ile milli eğitim bakanlıkları ile protokoller hazırlayacağız ve elbirliği ile merkezi işletilebilir hale getireceğiz” diye konuştu.
Merkezdeki eğitim alanları şöyle: Sınıf eğitimleri, beden eğitimi, tiyatro eğitimi, bilgisayar eğitimi, halk oyunları eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi, resim eğitim, müzik eğitimi, beceri ve meslek eğitimleri, el sanatları eğitimi, bakır atölyesi, fotoğrafçılık eğitimi, mozaik yapımı, tekstil dersleri, taş atölyesi, tarımsal uygulamalar ve seracılık.
Yatılı 100 kişi ve tedavi sonrası Yarı Yol Evlerinde ise 10 kişi kapasitesi bulunan ve 24 saat esasına göre çalışacak merkezin rehabilitasyon ekibinde psikiyatri uzmanı (yarı zamanlı), 2 hemşire, 4 psikolog, 2 sosyal hizmet uzmanı, 4 sosyolog, 2 bağımlılık danışmanı, 12 öğretmen, 1 diyanet görevlisi yer alacak.