CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde üst üste yaşanan ölümlü iş kazalarını Meclis gündemine taşıdı. Türkmen, TBMM Başkanlığına sunduğu gerekçeli önerge ile Adana’da ve Türkiye’de günden güne artarak yaşanan iş kazaları ve işçi ölümlerinin araştırılarak tespit edilmesi, mağdurlar ve sorumlular ile konu hakkında alınması gereken önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.
ADANA (GÜNEY HABER)- CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde üst üste yaşanan ölümlü iş kazalarını Meclis gündemine taşıdı. Türkmen, TBMM Başkanlığına sunduğu gerekçeli önerge ile Adana’da ve Türkiye’de günden güne artarak yaşanan iş kazaları ve işçi ölümlerinin araştırılarak tespit edilmesi, mağdurlar ve sorumlular ile konu hakkında alınması gereken önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Ülkemizde gerek iş güvenliği konusunda eğitim ve donanım eksikliği, gerekse denetimsizlik nedeniyle meydana gelen iş kazaları sonucu yaşanan işçi ölümleri korkutucu boyutlara ulaştığına değinen Elif Doğan Türkmen, “Adana’da son bir ayda üst üste meydana gelen iki iş kazası da yaşananlardan ders alınmadığının en acı göstergesidir” dedi.
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde bir ay içinde üst üste yaşanan “iş cinayetlerinde” 6 işçinin ölümü ve 2 işçinin yaralanmasının denetimsizlik ve uygulamadaki eksiklikler nedeniyle meydana geldiğini ve bu yanlış uygulamaların düzeltilmemesi sonucu gerçekleşmeye devam ettiğini belirten Türkmen, göz göre göre ölüme davetiye çıkartıldığını söyledi.
Ülkemizin uzun ve sağlıksız çalışma saatleri, düşük ücretler ve güvensiz çalışma koşulları nedeniyle ölümlü iş kazalarında dünya sıralamasında 3. Sırada yer aldığını ve özellikle 2016 Şubat ayı ile başlayan ve OHAL sonrası devam eden süreçte, tespit edilebilen ölüm oranı 2000’e ulaştığını kaydeden Elif Doğan Türkmen, tüm bu sebeplerle, Adana’da ve Türkiye’de artış eğiliminde olan, iş kazaları ve işçi ölümlerinin tespit edilmesi, mağdurlar ve sorumlular hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemlerin yapılıp yapılmadığının ve bundan sonra yaşanacak kazaların önlenmesi için alınması gereken tedbir ve politikaların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerektiğini belirtti.