Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen yıl Seyhan Irmağı’nın Akdeniz’e döküldüğü noktada milyonlarca balık karaya vurmuştu. Yapılan incelemeler sonrasında ise balıkların yosun yediği için telef olduğu açıklanmıştı. Balıkçılar ise aynı felaketin bu yıl yaşanmaması için gereken önlemin alınmasını istiyor.
ADANA (GÜNEY HABER)-Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen yıl Seyhan Irmağı’nın Akdeniz’e döküldüğü noktada milyonlarca balık karaya vurmuştu. Yapılan incelemeler sonrasında ise balıkların yosun yediği için telef olduğu açıklanmıştı. Balıkçılar ise aynı felaketin bu yıl yaşanmaması için gereken önlemin alınmasını istiyor.
Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Baharlı Köyü’nde geçen yıl milyonlarca balık telef olarak karaya vurmuştu. Seyhan Irmağının denize döküldüğü noktada yaşanan olayla ilgili hem Mersin Valiliği hem de Adana valiliği inceleme başlatmış, yapılan inceleme neticesinde balıkların yosun yediği için telef olduğu açıklanmıştı.
Yosunların Adana’da bulunan pis su kanalarından geldiğini iddia eden balıkçılar ise, bu yılda yine toplu balık ölümlerinden endişe ettiklerini söyledi.
Kuzey Adana’da bulunan 21 mahalleden kanalizasyon suyunun karıştığı pis su kanalı Adana Metal Sanayi Sitesi’nin hemen yanından geçiyor. Aynı pis su kanalına ise metal sanayide faaliyet gösteren fabrikaların atıkları da ekleniyor.
Adana Metal Sanayi Sitesinin aşağısında ise Adana Batı Atık Arıtma tesisi bulunuyor ve yerleşim alanlarındaki evsel atık sular ise burada arıtılıyor. Arıtma tesisinin yemen yanı başından ise Kuzey Adana’dan başlayan ve Metal Sanayi Sitesi’ndeki fabrika atıklarını taşıyan pis su kanalı geçiyor.
Arıtma tesisisin hemen yanı başından geçen pis su kanalı ise hiç bir arıtma işlemine tabi tutulmadan doğrudan Seyhan Irmağına dökülüyor. Bu durum ise Akdeniz’de balık avlayan kişileri tehdit ediyor. Seyhan Irmağı’na dökülen pis su kanallarının temizlenmesini ve arıtılmasını isteyen Tufan Dokucu, “Denizde yetişen balıklarımız ölüyor. Bunlar bizim milli servetimiz. O yüzden bu canlılarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Şuanda kanallardan çok fazla su akmıyor. Dolayısı ile buralarda yosun oluşuyor. Yağmur yağdı zaman ise buralardaki yosun denize geliyor ve balıkları bu yosunları yiyecek olarak tükettiğinde telef oluyor. Bu konuda tüm yetkililerin aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.