Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarımda su faktörünü en etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak adına çiftçilere yönelik modern su sistemlerinin yer aldığı tarlalara yönelik gezi programı düzenlendi.
ADANA (GÜNEY HABER)-Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarımda su faktörünü en etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak adına çiftçilere yönelik modern su sistemlerinin yer aldığı tarlalara yönelik gezi programı düzenlendi.
Çukurovalı üreticilerin su kaynaklarını daha etkin ve verimli bir şekilde kullanmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ‘Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı Kapsamı’nda çiftçilere yönelik teknik gezi düzenledi.
Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, su kaynaklarının dünya üzerindeki etkisinin giderek arttığına dikkat çekerek, dünyanın en önemli tarım ovalarından biri olan Çukurova’da çiftçileri daha az su ile daha etkin sulama yapabilmelerini konusunda bilgilendirmeye devam ettiklerini söyledi.
Su kaynaklarının daha tasarruflu kullanılmasını yerinde görebilmeleri amacıyla Yedigöze Barajı sulama alanında bulunan İmamoğlu ve Kozan ilçelerindeki çiftçilerin yer aldığı teknik gezi programına il ve ilçe müdürlüğünde görev yapan teknik personelde katıldı. Şanlıurfa iline düzenlenen gezide, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün uygulama alanındaki yeraltı sulama, yağmurlama sulama, Canter pilot sulama projeleri inceleyen Adanalı çiftçilere, ayrıca Harran Ovası’ndaki yanlış sulama örnekleri de gösterildi.
İki gün süren teknik gezinin ardından Adana’ya dönen çiftçiler, şehir dışında oldukça değişik sulama sistemleri gördüklerini belirterek yapılan gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu söylediler. Tarımda su kullanımının son yıllarda daha fazla önem kazandığını belirten çiftçiler, “Adana’da çok modern sulama yöntemlerinde oldukça iyi bir yere geldi. Daha da iyi durama gelebilir. Ancak Kozan ve İmamoğlu’nda henüz bu yöntemlere geçilmedi. Çünkü Yedigöze Baraj suyunun ilçemize ulaşmasını bekliyoruz. Sulanamayan tarlalarımızı sulamaya başladığımızda, yeni sulama yöntemlerine ihtiyacımız olacak.” diye konuştular.