Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, ‘KOSGEB kaynaklarından daha etkin yararlanın’ çağrısı yaptı.
ADANA (GÜNEY HABER)-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, ‘KOSGEB kaynaklarından daha etkin yararlanın’ çağrısı yaptı. KOSGEB Adana İl Müdürü Hüseyin Şen’in katıldığı MÜSİAD Adana Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Kavak, “Adana olarak yeni yatırımlara, yeni istihdama, katma değeri yüksek yeni ihracata ihtiyacımız var. Bu anlamda KOSGEB’in ‘KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı’nı etkin kullanmamız gerekiyor” dedi.
MÜSİAD Adana Şubesi’nin üretici üyelerinin ilgi gösterdiği toplantıda sanayicileri proje sunmaya davet eden Kavak, “Program, orta-yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının artırılması konularına öncelik veriliyor. Bu, şehrimizin sanayisini geliştirme anlamında da büyük önem taşıyor” diye konuştu.
ORTA VE YÜKSEK TEKNOLOJİLİ SEKTÖRLER
‘KOSGEB’den İmalat Sanayii KOBİ’lerine 1 Milyon Liralık Destek’ adıyla hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren KOSGEB Adana İl Müdürü Hüseyin Şen de, işletmelere, 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli olmak kaydıyla 1 milyon liraya kadar destek verilebileceğini söyledi. Şen, projeye başvurularında orta-yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının artırılması konularının öncelikli olduğunu ifade etti. Şen, üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırılması amacıyla hazırlanan KOBİGEL’in de tanıtımını yaptı.
KOBİ’LERİ GELİŞTİRECEK
Programın açılış konuşmasındaki sunumunda Şen, KOBİGEL’in amacının KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi olduğunu belirtti. İmalat sektörünün KOBİ’lerine verilecek desteğin üst limitlerinin 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon lira olduğunu belirten Şen, “Üst limitler aşılmamak kaydıyla, uygun bulunan gider kalemleri ve tutarlarının KDV hariç kısmı üzerinden yüzde 60 oranında destek verilecek. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için imalat sanayii sektörünü güçlendirmek ve rekabet gücünü artırmak gerekiyor, KOBİGEL, ‘Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Payının Arttırılması’ temasıyla yola çıkan imalat sektörü KOBİ’lerine yönelik bir proje çağrısı. 4’üncü Sanayi Devrimi’ne hazırlık, üretimde ‘nesnelerin interneti’ uygulamaları, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının artırılması, katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ihracat kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılım, mikro ölçekli işletmelerde tasarım, mühendislik imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme, bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve yeşil üretime geçiş başlığı altında sunulan projeler kabul edilecek. Önemli bir nokta ise, diğer projelerimizden farklı olarak teminat mektubu karşılığında yüzde 30 nakit avans fırsatı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Destek süresinin en az 6 ay ve en fazla 12 ay olacağı projeye başvurular, 11 Eylül – 20 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.