Adana’daki gaz paniğinde sevk edilen 3 hasta hayatını kaybetti. “3 kişinin ölümünün yaşanan gaz sorunuyla ilgisi yok” diye açıklama yapan Vali Demirtaş:
“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ, HESABI SORULUYOR”
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 gün önce anestezide kullanılan azot protoksit tanklarına yanlışlıkla hidrojen sülfür ve karbonmonoksit pompalanması nedeniyle başka hastanelere sevk edilen hastalardan 2’si hayatını kaybetti. Vali Mahmut Demirtaş, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine tedbir amaçlı başka hastanelere sevk edilen hastalardan 3’ünün ölümünün yaşanan gaz sorunuyla ilgisinin olmadığını bildirdi.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine başka hastanelere sevk edildikten sonra hayatını kaybeden hastalardan 2’sinin ölüm sebebi otopsiden sonra belli olacak. Vali Demirtaş, gazdan etkilenen 6 hastanın durumlarını iyi olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü belirterek, hastanedeki ölüm vakaların gazla ilgili tahliyelere bağlanmasının doğru olmadığını bildirdi
ADANA (İHA) – Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce anestezide kullanılan azot protoksit tanklarına yanlışlıkla hidrojen sülfür ve karbonmonoksit pompalanması nedeniyle başka hastanelere sevk edilen hastalardan 3’çü hayatını kaybetti.
Geçen cuma günü merkez Yüreğir ilçesindeki Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan olayın fark edilmesiyle yoğun bakım ünitelerinde yatan hastalar ambulanslar ile kentteki çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Hastalardan Abdullah Ömer Jabar (66) Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’nde, Zamir Karabıyık (81) ise Adana Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden 3 kişinin kesin ölüm sebeplerinin araştırılacağı belirtildi.
VALİ DEMİRTAŞ: “3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNÜN YAŞANAN GAZ SORUNUYLA İLGİSİ YOK”
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine tedbir amaçlı başka hastanelere sevk edilen hastalardan 3’ünün ölümünün yaşanan gaz sorunuyla ilgisinin olmadığını bildirdi.
Vali Demirtaş, yaptığı açıklamada, 25 Ağustos 2017 Cuma günü öğleden sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anestezi altındaki 6 hastanın oksijen saturasyonlarında düşme görülmesi ve gaz sisteminde farklı bir koku duyulması üzerine ameliyatların derhal sonlandırıldığını ve hastaların yoğun bakıma alındığını, oksijen sisteminde aynı kokunun hissedilmesi üzerine tüm hastalar için merkezi oksijen sistemi kapatılarak hastanede oksijen ihtiyacı olan toplam 25 hastanın diğer hastanelere sevklerinin yapıldığını hatırlattı.
6 kişinin yoğun bakımdan servise çıkartıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Vali Demirtaş, başka hastanelere sevk edilen hastalardan 3 kişinin hayatını kaybetmesinin yaşanan gaz sorunuyla ilgili olmadığını vurguladı. Demirtaş, “Konuyla ilgili sorumluların üzerine gidiyoruz, soruşturmalar incelemeler sürüyor. Bu olayın peşini bırakmayacağız, hesabı soruluyor” dedi.
SEVK EDİLDİKLERİ HASTANEDE ÖLEN HASTALARA OTOPSİ YAPILACAK
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine başka hastanelere sevk edildikten sonra hayatını kaybeden 2 hastanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi.
Geçen cuma günü Yüreğir ilçesindeki Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anestezide kullanılan azot protoksit tanklarına yanlışlıkla hidrojen sülfür ve karbonmonoksit pompalanması nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde yatan hastalar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Tedbiren sevk edilen hastalardan Ömer Jaber (66) Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’nde, Zamir Karabıyık (81) ise Adana Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
Ölen 2 kişinin cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespit edilebilmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi.
Zamir Karabıyık’ın oğlu Yaşar Karabıyık, babasının ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek, “Gözü rahatsızdı daha sonra böbrek yetmezliği ortaya çıktı. Gaz olayı ortaya çıkınca sevk ettiler. Sadece bizim hastamız için değil, herkeste aynı durum var. Ufak bir operasyon gördü, 6 gün sonra öldü” ifadelerini kullandı.
Ömer Jaber’ın oğlu Zekeriya Jaber ise kanser tedavisi gören babasının yoğun bakıma yattıktan 10 gün sonra başka hastaneye sevk edilmesinin ardından öldüğünü belirterek, babasının Seyhan Uygulama Merkezi’ne neden sevk edildiğini bilmediğini söyledi.
VALİ DEMİRTAŞ: “GAZDAN ETKİLENENLERİN DURUMU İYİ”
Öte yandan Vali Mahmut Demirtaş, gazdan etkilenen ve başka hastaneye sevk edilen 6 kişinin yoğun bakımdan çıktığını, tedavilerinin devam ettiğini, durumlarının iyi olduğunu bildirmiş, ölümlerin gazla vak’asıyla ilgili olmadığını açıklamıştı.