ADASO heyeti, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sanayicinin servetinin, milli servet olduğunu söyledi. Yaptığı işin milli mücadele olduğunu ve bu bilinçle onlara her türlü desteği vereceklerini söyleyen Sözlü, Adana’da tarihi bir başarıya, birlikte imza atacaklarını açıkladı. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç Da, Hüseyin Sözlü döneminin çok farklı olacağına inandığını belirtti.
ADANA (GÜNEY HABER) – Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.
Belediyenin, Adanalının belediyesi olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sanayicilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları içinde, kendisi için en kıymetli grupta olanları temsil ettiğini belirtti. Sözlü, “Sanayiciler, ürettikleriyle ülke ekonomisinin, ülke istihdamının, ülke kalkınmasının yolunu açan insanlar. Kimse onları kıskanmasın. Onlar büyüdükçe memleket ekonomisini büyütüyorlar ve kendileri için bir şey kazanmıyorlar aslında. İnsanların bir dünyalığı vardır. Onu kazandıktan sonra insanlar çok kazanmakla çok tüketmiyor, çok yiyemiyor. Yapılan iş milli mücadele. Kalkınmanın, büyümenin milli mücadelesi, refah toplumunu büyütmenin milli mücadelesi. Onun için sanayicilere çok dostane gözle, onlardan biriymiş gibi bakan bir belediye başkanıyım. Benim üzerimde Ceyhan’daki sanayicilerimizin de emeği vardır. Onların gayretleri bizi onlarla beraber olmaya itti” dedi.
YENİ SANAYİ SİTELERİ
Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nden (AHOSB) daha büyük, OSB dışında bir sanayi faaliyet alanı bulunduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:
“Onların da belediyeyle olan işlerinde hiç kimse endişe etmesin. Tarım alanlarını konut alanı olarak feda etmeyeceğimi ben baştan söyledim. Kentsel dönüşümle Adana’nın içini yenilememiz lazım. Ayrıca ayakkabı sanayicisi, konfeksiyon imalatçısı gibi sektörlere, mahallelerde konutla beraber, bacasız sanayiye üretim alanları açacağımı söyledim. Küçük sanayi siteleri oluşturacağız. Yanı başlarında işbirliğini temin edecek sosyal konutları inşa ederek şehri de yenileyeceğiz. Hepsini OSB’ye, hepsini şehir dışına götürmeye de gerek yok. Ayakkabıcıları, konfeksiyoncuları, mobilyacıları ve benzer sektörleri kendi içinde büyütmemiz lazım. Adana’nın ihracatını artıracak şekilde yeniden dizayn edilmeli sanayi yapılanmaları. 10 bin dolar yatırımla sanayiciliğe başlayanların dahi katkısı var. Onların da kendilerini geliştirip, ihracat yapar, ihracatlarını büyütür hale gelmelerine destek olmak gerek. Sanayi sitesi alanları oluştururken, sektör temsilcileriyle mimarları buluşturacağız . Bir kere yapacağız doğru yapmalıyız. Bir daha düzeltmeydi, dönüşümdü, tamirattı, ihtiyaç olmamalı.”
HEDEF TARİHİ BAŞARI
Sanayicilerin servetinin milli servet olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Kimsenin malının ortağı değilim ama ortağı kadar heyecanla hizmet etmek istiyoruz. Servetiniz milli servettir. Belediye başkanları şehrin geleceğini kendi 5 yıllık siyasi kaygılarıyla daraltmamalı. Bir daha seçiliriz, seçilmeyiz hiç önemli değil. Şehrin ömrü bırakın bizim 5 yıllık görev süremizi, ömrümüzle bile sınırlandırılamayacak kadar uzun. Adana’nın en başarılı belediye başkanı olarak tarihe geçmek isterim” diye konuştu.
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da, sektörel sanayi siteleriyle ilgili talepleri, ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Kıvanç şunları söyledi:
“Konfeksiyonculuk, ayakkabıcılık mobilyacılık gibi ve daha değişik istihdama dayalı işlerde sektörel sanayi siteleri, Konya, Kayseri gibi illerde yapılmış sitelerin şehrimize yapılmasını arzu ediyoruz. Bunun, kentin yapısına, kentin mimarisine ve şehirleşmeye önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Mersin, Karataş ve Ceyhan yolunda sanayi sitelerini önce ıslah organize sanayi, sonra organize sanayiye dönüştürecek yasa görüşülüyor. Zamanın yöneticileriyle bu işi toparlayamadık. Sizlerle bu işi toparlayacağımıza inanıyoruz. Bununla ilgili yasa geçer geçmez sanayicileri toplayıp buraları ıslah organize, sonra da organize sanayi bölgesi yapmamız gerekiyor. Bunu yapamazsak 2017 yılı için AB’nin aldığı bir karar var. OSB’lerin dışında üretilmiş ürünleri ülkelerine sokmayacaklar. Bunu başarabilirsek düzenli bir sanayileşme olur hem de organize sanayi bölgesinin üzerindeki yük kalkar. Mevcut yapıların tamamının organizeye taşınması çok zor.”