CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, vatandaşın Anayasadan kaynaklanan sağlık hakkına erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Tümer, Yüreğir’deki Numune Hastanesi’nin kapatıldığını, Meydan Çocuk Hastanesi’nin de taşınacağını belirterek, “Vatandaş eşit sağlık hizmeti alamıyor. Halkımızın yüzde 82’si sağlık sisteminden rahatsız. Vatandaşların yanı başlarında hastanelerdeki hizmetlerin sona erdirilerek tüm sağlık hizmetlerinin aynı noktadan sağlanmaya çalışılmasının kaosu da beraberinde getirecektir” dedi.
ADANA (GÜNEY HABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, vatandaşın Anayasadan kaynaklanan sağlık hakkına erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.
Adana’da ve Türkiye’nin farklı illerinde hayata geçirilen Şehir Hastaneleri’nin vatandaşın aleyhine bir durum teşkil ettiğini kaydeden Tümer, vatandaşların yanı başlarında hastanelerdeki hizmetlerin sona erdirilerek tüm sağlık hizmetlerinin aynı noktadan sağlanmaya çalışılmasının kaosu da beraberinde getireceğini savundu.
“SEYHAN VE YÜREĞİRLİ YOK SAYILIYOR”
Meydan Mahallesi’ndeki Çocuk Hastanesi ile Yüreğir’deki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni yapılan Şehir Hastanesi’nde hizmete devam etmesinin Seyhan ve Yüreğir’deki vatandaşları büyük sıkıntıya sokacağını ifade eden Tümer, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 56. Maddesinde de işaret edildiği üzere herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu, sağlık hizmetlerinin yaygın bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.
“VATANDAŞ HANGİ HİZMETE ÜCRET ÖDEYECEK?”
Yapılan son araştırmalara göre vatandaşların sağlık sisteminden rahatsız olduğunun anlaşıldığını, hastanede uzun süre doktor sırası beklenmesine rağmen sağlık hizmetinin tek merkezden verilecek olmasının vatandaşın ulaşım maliyetini artıracağı gibi zaman kaybına da sebebiyet vereceğini, ayrıca yeni Şehir Hastaneleri’nde hangi hizmete ücret ödeyecekleri yönünde tereddüt yaşadığını ifade etti.
“YÜZDE 82 MEMNUN DEĞİL”
Türkiye’de ‘Aile Hekimliği’ uygulamasına geçildiğini ancak vatandaşların yakınındaki hastanelerin kapatılarak uzak bir merkeze taşınmasının yanı sıra tüm hastanelerin aynı bölgede toplanmasının da ‘Aile Hekimliği’ uygulamasına tezat bir durum oluşturduğunu kaydeden Tümer, “Halkımızın yüzde 82’si sağlık sisteminin herkesin eşit oranda hizmetlerden faydalanmasına imkan tanımadığı görüşüne sahip. Türkiye’de maalesef her hastaya eşit tedavi hakkı tanınmıyorken bir de hastanelerin tek merkezde toplanması uzak bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımız için büyük bir risk oluşturuyor” diye konuştu.