‘Güney Adana Kalkınma Projesi’ni, telefonla bağlandığı TRT Çukurova Radyosu’nun canlı yayınında anlatan Vali Demirtaş:
“Vatandaşımızın derdini, kendimize dert edindik”
Vali Mahmut Demirtaş, Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Bir Kentsel Dönüşüm Hareketi” şeklinde tanımladığı “Güney Adana Kalkınma Projesi”ni, TRT Çukurova Radyosu’na telefonla bağlandığı canlı yayında anlattı. TRT Çukurova Radyosu Spikeri Döndü Çerçi’nin sorularını yanıtlayan Vali Demirtaş, “Güney Adana Kalkınma Projesi”ne yönelik şu tespit ve açıklamalarda bulundu;
ADANA (GÜNEY HABER)-Vali Mahmut Demirtaş, Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Bir Kentsel Dönüşüm Hareketi” şeklinde tanımladığı “Güney Adana Kalkınma Projesi”ni, TRT Çukurova Radyosu’na telefonla bağlandığı canlı yayında anlattı.
TRT Çukurova Radyosu Spikeri Döndü Çerçi’nin sorularını yanıtlayan Vali Demirtaş, “Güney Adana Kalkınma Projesi”ne yönelik şu tespit ve açıklamalarda bulundu;
“GÜNEY ADANA”, TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ BULUŞMALARIN TEMEL GÜNDEM MADDESİNİ OLUŞTURDU
Öncelikli bu projeyi tanıtma imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Adana’da görev başlayalı yaklaşık 14 ay oldu. Günay Adana Kalkınma Projesi, muhtarlarımıza vatandaşlarımızla, iş dünyamız ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile esnafımızla ve toplumuzun çeşitli kesimleriyle yaptığımız buluşmalarda gündeme gelen ön önemli konulardan birini oluşturuyordu. Adana’nın yoğun göç aldığı, özellikle de Seyhan ve Yüreğir ilçesindeki mahallelerde yoğun göçten dolayı ortaya çıkan olumsuz yaşam şartları üzüntüyü ve serzenişleri de beraberinde getiriyordu. Bu durum, Adana Valiliği olarak bizleri, bizzat yerinde tespit ettiğimiz bölgedeki bu önemli soruna çözüm yolu aramaya yönlendirdi. Güney Adana’da 465 bin civarında insanımız yaşıyor. Bu nüfusuyla bölge, Türkiye’nin 38 büyük ilinden daha büyük bir yerleşim yeri. Adana’nın Güneyi ve Kuzeyi arasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda da çok ciddi bir farklılık var.
BU POJENİN PAYDAŞLARI, ADANA’NIN TAMAMINDAN OLUŞUYOR
Her ne kadar Adana’mız, Kalkınma Bakanlığı’mızın verilerine göre Türkiye’nin 6. büyük nüfusuna sahip olmasına rağmen kentimizin, sosyo-ekonomik anlamda daha da geride olduğunu görüyoruz. Bunun en önemli nedeni de Güney Adana’nın durumu. Eğitim, sağlık, işsizlik, güvenlik alt ve üst yapı eksiklikleri ve daha pek çok nedenle Adana’yı gelecek yıllara sağlıklı bir şekilde götürmenin mümkün olmadığı gerçeğinden hareketle, bu bölgeye yönelik 39 alt projeden oluşan ‘Güney Adana Kalkınma Projesi’ni hazırladık ve Kalkınma Bakanlığı’na gönderdik. Bu projenin ortakları bir hayli fazla. 11 adet kamu kurum ve kuruluşumuzun yanı sıra, büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, borsamız, sanayi kuruluşlarımız, üniversitelerimiz ve çeşitli paydaşlarıyla, Adana’nın tamamı var.
GÜNEY ADANA KALKINMA PROJESİ’NDEKİ AMACIMIZ; VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAMLARINA DOKUNMAK
Kentsel dönüşümün tam anlamıyla gerçekleştirmek için, insanların zihinlerinde ve yaşam kalitelerinde olumlu değişim ve dönüşümleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Projenin amacı da bu. Bu proje ile Güney Adana bölgesindeki sorunları çözümlemek ve her açıdan yaşam kalitesini arttırmak istiyoruz. Projelerimizi yavaş yavaş uygulamaya başladık. Amacımız burada vatandaşımıza dokunmak, vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini arttırmak istiyoruz. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın problemlerini yerinde görerek, bilimsel ve reel çözümler üretmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.
VATANDAŞIMIZIN DERDİNİ, KENDİMİZE DERT EDİNDİK
Tüm kurum ve kuruluşlarımızın projeleri var. Bu projeleri bir takvim içerisinde uygulamaya koyacağız. Problemlerin sayısı çok. Çok geniş bir alanda tespit ettiğimiz sorunların çözümüne yönelik somut projeleri, koordineli şekilde yaşama geçireceğiz ve eksiklikleri tamamlayacağız. İnsanlarımızın bu bölgede daha kaliteli bir yaşam sürmeleri için devletimizin ve hükümetimiz ile paydaşlarımızın desteğiyle hazırladığımız tüm projeleri bir bir yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın dertlerini kendimize dert edinmişiz. TRT Çukurova Radyosu aracılığıyla, Güney Adana Kalkınma Projesi’nin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm kişi kurum ve kuruluşlar ile tüm Adanalılara teşekkür ediyorum.