Adana’da son günlerde etkili olan aşırı yağışlar, pazarlardaki meyve ve sebze fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Havaların soğuması ile birlikte artmaya başlayan fiyatlar, yağışlar sonrasında daha da yükseldi.

(HABER MERKEZİ)-Adana’da son günlerde etkili olan aşırı yağışlar, pazarlardaki meyve ve sebze fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Havaların soğuması ile birlikte artmaya başlayan fiyatlar, yağışlar sonrasında daha da yükseldi.
Pazar fiyatlarının uygun olması ile bilinen Adana’da da fiyatlar etkili olan sağanak yağışlar sonrasında cep yakmaya başladı. Uzun bir zamandır devam eden meyve sebze ucuzluğunun yerini fiyat artışlarına bırakması ise vatandaşların ceplerini zorlamaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarını soğumaya başlayan havalara bağlayan pazarcı esnafları ise kış mevsimi süresince fiyatların yüksek olabileceğini belirttiler.
Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağışların Pazar fiyatlarını da etkilediğini belirten Pazarcı Esnafı Tahsin Damacı; “Pazarlarda fiyatlarındaki birkaç hafta önce başlayan fiyat artışları maalesef ki devam ediyor. Havalar soğuyunca, kış mevsimi gelince fiyatlar da artar bu bilinen bir gerçekliktir. Ancak son günlerde Adana’yı etkisi altına alan yağışlar sonrasında fiyatlar arttı. İnsanlar hallerden mal çekemediler, tarlalara, bahçelere girip ürün toplayamadılar. Bu durumda da fiyatlar yükseldi. Birçok ürün önceki haftalara kıyasla zamlandı. Fiyatların bu seviyelerin altına kış mevsimi süresince çok fazla düşeceğine inanmıyorum” diye konuştu.

Yaşanan fiyat artışları sonrasında Pazar fiyatları hakkında bilgiler veren pazarcı esnafları; “Şuanda patates 3 liradan soğan da 2,5lira ile 3 lira arasından satılıyor. Öte yandan pırasa 6 lira, salatalık 6 lira, marul adedi 5 liradan satılıyor. Narenciyenin esas üretim yeri olan Adana’da mandalina 2,5-3 liradan, üzüm ise 10 liradan, beyaz lahana ise büyüklüğüne göre 7 liradan başlayan fiyatlardan satılıyor. Bu fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre ucuz ancak geçen haftalara göre yüksek fiyatlardır.” şeklinde konuştular.

ADANA SON 1 YILDA 117,4 MİLYAR LİRA BORÇLANDI
ADANA SON 1 YILDA 117,4 MİLYAR LİRA BORÇLANDI
“TARIMSAL ÜRETİMDE GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANIMI KURSU” AÇILIYOR
SON ZAMANLARIN GÖZDESİ EJDER MEYVESİ
AKMİB’İN EKİM AYI İHRACATI 401 MİLYON DOLAR
BAKAN KİRİŞÇİ: “GIDA MESELESİ BİZİM İÇİN BİR MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR”
