Kış ayının en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde pazarlardaki meyve ve sebzelerde soğuklardan nasibini aldı. Pazarda birçok meyve ve sebzeye kış zammı yapılırken, vatandaşlar da fiyatların bu denli artmasına tepki gösteriyorlar.

(HABER MERKEZİ)-Kış ayının en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde pazarlardaki meyve ve sebzelerde soğuklardan nasibini aldı. Pazarda birçok meyve ve sebzeye kış zammı yapılırken, vatandaşlar da fiyatların bu denli artmasına tepki gösteriyorlar.
Son dönemde artan fiyatlardan meyve ve sebze fiyatları da nasibini aldı. Ardı ardına kabarık gelen faturalarını sosyal medyalarında paylaşan vatandaşlar, son olarak sebze fiyatlarını da paylaşmaya başlarken meyve sebzede fiyatların düşmesini beklediklerini dile getiriyorlar.
Pazarda satılan her üründe zamlı fiyatların geçerli olduğunu belirten vatandaşlar; “Meyve, sebze memleketinde yaşıyoruz ama pazar fiyatları oldukça yüksek. Yılbaşından bu yana zaten pazarlarda fiyatlar bir hayli yüksekti. Kışın pazarlardaki fiyatlar pahalı olur bunu biliyoruz ama aradan geçen sürede fiyatlarda düşüş olmadı. En basitinden 3 tanesini 1 liraya aldığımız yeşilliklerin tanesi şuanda 2 buçuk liraya satılıyor. Durum böyle olunca mecburen daha az alabiliyoruz. Fiyatlar uygun olsa biz de azar azar değil istediğimiz kadar alış veriş yapabiliriz. İnşallah fiyatlarda meydana gelen bu artışlar bir an önce son bulur.” şeklinde konuştular.
Halde fiyatların düştüğünün ifade edildiğini ancak bu düşüşün Pazar fiyatlarına yansımadığını belirten vatandaşlar; “Meyve sebze hallerinde fiyatların düştüğünü ifade ediliyor. Ancak bizler bu düşüşü pazarlarda göremiyoruz. Birkaç ürün dışında fiyatlar çok yüksek ve alım gücünü gerçekten zorluyor.” Diye konuştular.

ADANA SON 1 YILDA 117,4 MİLYAR LİRA BORÇLANDI
ADANA SON 1 YILDA 117,4 MİLYAR LİRA BORÇLANDI
“TARIMSAL ÜRETİMDE GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANIMI KURSU” AÇILIYOR
SON ZAMANLARIN GÖZDESİ EJDER MEYVESİ
AKMİB’İN EKİM AYI İHRACATI 401 MİLYON DOLAR
BAKAN KİRİŞÇİ: “GIDA MESELESİ BİZİM İÇİN BİR MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR”
