DOLAR42,2356% -0.01
EURO49,0180% 0.35
STERLIN55,6917% 0.04
FRANG52,8209% 0.6
ALTIN5.581,57% -0,03
BITCOIN103.243,48-1.835
reklam

“STAJYER, ÇIRAKLIK VE KADEMELİ EMEKLİLİK SORUNU ÇÖZÜLSÜN”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“STAJYER, ÇIRAKLIK VE KADEMELİ EMEKLİLİK SORUNU ÇÖZÜLSÜN”
reklam

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihlerinin emeklilik için başlangıç olarak kabul edilmesini, kademeli emeklilik mağduriyetinin önlenmesini istedi. Barut, “Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihleri sigorta başlangıcı olarak kabul edilmelidir. Staj ve çıraklık mağduriyetinden kademeli emekliliğe değin her soruna acil, kesin ve yeterli çözüm üretilmelidir” dedi.

(HABER MERKEZİ)-  Adana Milletvekili Ayhan Barut, stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihlerinin emeklilik için başlangıç olarak kabul edilmesini, kademeli emeklilik mağduriyetinin önlenmesini istedi. Meclis’te yaptığı konuşmada büyüyen sorunlara ve yaşanan mağduriyete dikkat çeken Barut, “Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihleri sigorta başlangıcı olarak kabul edilmelidir. Staj ve çıraklık mağduriyetinden kademeli emekliliğe değin her soruna acil, kesin ve yeterli çözüm üretilmelidir” dedi.
“MAĞDURİYET BÜYÜYOR”
TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak yaşanan sorunlara tek tek değinip çözüm talep eden Ayhan Barut, “Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihi, emeklilik için başlangıç olarak kabul edilmediğinden, emeklilik tarihi çok uzuyor. Çırak ve stajyerler, ilk işe başladıkları tarihte uzun vadeli sigorta kolları kapsamına alınmadığı için mağduriyet büyüyor. İlgili yasada sigortalıların borçlanabileceği süreler belirtilirken doğum, askerlik, doktora ve uzmanlık öğrenimi, avukatlık stajı gibi süreler borçlanma kapsamına dahil edilmiştir” diye konuştu.
“ARTIK ÇİLE SON BULSUN”
Yapılan düzenlemelerde stajyer ve çırakların haklarının verilmediğine değinen Barut, “Borçlanacak süreler belirtilirken bile aday çıraklık, çıraklık veya staj süreleri yok sayılmıştır. Böyle olunca sorun büyümüş, giderek de mağduriyet artmıştır. Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihleri sigorta başlangıcı olarak kabul edilmelidir. Staj ve çıraklık mağduriyetinden kademeli emekliliğe değin her soruna acil, kesin ve yeterli çözüm üretilmelidir. Haksızlık, mağduriyet ve çile sona ersin” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

reklam

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    42,223242,2356% -0.01
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    49,003949,0180% 0.35
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    55,679555,6917% 0.04
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    52,785652,8209% 0.6
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    30,142230,1575% 0.06
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    8.929,279.125,86% -0,03
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    5.580,795.581,57% -0,03
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    103.243,48-1.835
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış