hava 21° Parçalı Bulutlu
DOLAR 32,2530 % % 0.04
EURO 34,8762 % % -0.46
GRAM ALTIN 2.421,95 % % -1,02
ÇEYREK A. 3.959,89 % % -1,02
BITCOIN 67.609,57 % -1.031
SON DAKİKA

Yabancı dil eğitiminde geç kalmayın

Son Güncelleme :

20 Aralık 2019 - 15:50

/ 544 views kez okundu.
Yabancı dil eğitiminde geç kalmayın

Günümüzde çok büyük bir öneme sahip olan yabancı dil eğitimine çocukluk çağında başlanılması dilin daha kolay öğrenilmesi ve hafızada kalıcı olması anlamında büyük önem taşıyor. Bu nedenle anne ve babaların çocuklarının yabancı dil eğitimine önem vermesi ve çocuklara bu eğitimin daha küçük yaşlarda verilmeye başlanması sağlam bir temelin ilk şartı oluyor.

Günümüzde önemi her geçen gün artan yabancı dille tanışma yaşının daha küçük yaşlarda olması tavsiye ediliyor. Küçük yaşlarda atılan temellerin sağlam temeller olacağını ve bu temel üzerine konulan her yabancı dil bilgisinin daha kalıcı olacağını belirten uzmanlar, aileleri çocuklarının yabancı dil eğitimlerine daha küçük yaşlarda başlamaları için yönlendirici olmalarını tavsiye ediyorlar.

Yabancı dil eğitimi öğrenme oranı Türkiye’de maalesef çok düşük. Bunun temel nedeni de çocukların İngilizce ile ortaokul ve lise düzeyinde tanışmaları ve buralarda verilen eğitimin yetersiz olması nedeni ile hiçbir şey öğrenmeden okuldan mezun olmalarıdır. Biz de yabancı dil özellikle de İngilizce genellikle derslerde zorunlu olduğu üniversite yıllarında öğrenilmeye çalışılıyor ve diğer koşturmalarla birlikte sadece sınavları geçme odaklı çalışılıyor. Böyle bir durumda da yabancı dil maalesef öğrenilemiyor. Yabancı dil eğitimine çocukların daha küçük yaşlarda başlamaları ve hep üzerine bilgiler ekleyerek eğitimlerine devam etmeleridir.

Çocuklar, öğrenmeye daha açıktır ve onlara verilen her bilgi daha kalıcı olur. Bu nedenle yabancı dil eğitiminin küçük yaşlarda itibaren verilmeye başlanması fikrini tüm anne ve babaların benimsemesi gerekir.  Çocukların anlayabilecekleri seviyelerde, eğlenceli bir şekilde yabancı dil eğitimi almaları daha nitelikli bireyler olarak yetişmeleri için yabancı dil eğitimlerini ihmal etmemeleri gerekir diye düşünüyorum