reklam
reklam
DOLAR 40,2723 % -0.02
EURO 47,0971 % 0.13
STERLIN 54,2629 % 0.1
FRANG 50,3089 % -0.04
ALTIN 4.336,48 % 0,10
BITCOIN 119.328,02 1.556
reklam

AOSB, TARSUS ÜNİVESİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Yayınlanma Tarihi : Google News
AOSB, TARSUS ÜNİVESİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI
reklam

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSBÜ), Üniversite-Sanayi iş birliğini arttırmak amacıyla Tarsus Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

ADANA / Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSBÜ), Üniversite-Sanayi iş birliğini arttırmak amacıyla Tarsus Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

İş birliği protokolü, AOSB Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından imzalandı.

 Başkan Bekir Sütcü, Tarsus Üniversitesi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Kasım Ocakoğlu, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen’in de hazır bulunduğu toplantıda,  bu protokol sayesinde, Üniversite-Sanayi İşbirliğinin artırılması ile katma değeri yüksek projelerin hayata geçirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

 Başkan Sütcü, AOSB ve AOSB ’de faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerinin arttırılmasında üniversite desteğinin çok kıymetli olduğu ifade ederek, işbirliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulundu.

 Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın ise Tarsus Üniversitesi olarak, bölgenin nitelikli iş gücü ve bilgi-teknoloji ihtiyacı olan alanları analiz etkilerini ve bu alanlarda kritik araştırmacı kitlesini oluşturmaya ve kapasite geliştirmeye çalıştıklarını ifade ifade etti.

 Bölgedeki sanayi kuruluşları ile yakın iş birliği içerisinde olduklarını ve bunun da somut çıktılarını almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör Aydın, protokolün amaçlarına da dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bu protokol ile AOSB ve AOSB ‘de faaliyet gösteren firmaların ulusal ve uluslararası teşviklerden daha fazla faydalanmalarının sağlanması, akademik camia ile iş birliklerinin oluşturulması konusunda çalışmalar yapılacaktır. Tarsus Üniversitesi bilgi birikimi ve teknolojik altyapısının kullanılarak üniversite-sanayi iş birliğinin sürdürülebilir hale getirilmesi de amaçlarımız arasında yer almaktadır. Taraflar arasında sağlıklı bir iletişim kurulması yoluyla bölge ekonomisini geliştirecek iş birliklerinin sağlanmasını hedefliyoruz.”

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Namık Kalaycı TÜM YAZILARI
reklam

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    40,2127 40,2723 % -0.02
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    46,8513 47,0971 % 0.13
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    54,0438 54,2629 % 0.1
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    50,2157 50,3089 % -0.04
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    29,3824 29,4324 % -0.04
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.937,60 7.090,14 % 0,10
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    4.336,00 4.336,48 % 0,10
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    119.328,02 1.556
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış