reklam
reklam
DOLAR 38,1903 % 0.56
EURO 43,6381 % 0.39
STERLIN 50,8799 % 0.34
FRANG 46,7028 % 0.78
ALTIN 4.085,50 % 0,54
BITCOIN 84.669,11 0.137
reklam

Bosna Hersek’ten Ortak Yatırım ve İşbirliği Çağrısı

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Bosna-Hersek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic, Novo Saraybosna Belediye Başkanı Nedzat Koldzo ile birlikte Adana Sanayi Odası’nı ziyaret ederek,  ortak yatırım ve işbirliği çağrısında bulundu. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, “Gönül bağımızı ekonomik ilişkiler ve birlikteliklerle daha da güçlendirmeliyiz” dedi

ADANA (GÜNEY HABER)-Bosna-Hersek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic, Novo Saraybosna Belediye Başkanı Nedzat Koldzo ile birlikte Adana Sanayi Odası’nı ziyaret ederek,  ortak yatırım ve işbirliği çağrısında bulundu.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Büyükelçi Bakir Sadovic, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesiyle Bosna Hersek’te önemli kalkınma hamlesi yaşanacağını söyledi. İmzalanan ikili anlaşmalar kapsamında geçen yıl 700 milyon dolarlık ticaret yapıldığını belirten Büyükelçi Sadovic, Türkiye ile yapılan ticaretin 1 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.

Büyükelçi Sadovic, “Bu anlaşmalar sayesinde ilişkilerimizin daha ileri noktalara ulaşacağına inanmaktayız. Türkiye’den artık yatırımlar bekliyoruz. Sanayici ve işadamlarımızı ortak yatırım ve işbirliklerini kurmak üzere ülkemize davet ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Nedzat Koldzo, Novo Saraybosna’nın hem sanayi hem ticaret kenti olduğunu, yeni iş alanlarına ve yeni işyerlerine gereksinim duyulduğunu vurguladı. Türkiye- Bosna Hersek ilişkilerinin her alanda geliştirmekte çok samimi ve kararlı olduklarını ifade eden Başkan Koldzo, “Ortaklık yapmak, ortaklıkta buluşmak, sizleri ülkemizde görmek istiyoruz. Her konuda her türlü desteği vermeye, uygun ortam ve katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

KIVANÇ: GÖNÜL BAĞI GÜÇLENDİRİLMELİ

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Bosna-Hersek Heyeti’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, gönül bağının ekonomik ilişkiler ve birlikteliklerle daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Karşılıklı ziyaretlerin artırılması, ortak yatırım yapma noktasında buluşulması gerektiğini vurgulayan Kıvanç, “Ülke ve şehir olarak büyük önem verdiğimiz Bosna Hersek ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine hedefliyoruz. Sizler ne kadar güçlü olursanız bizler de mutlu oluruz. Her alanda güçlü olmanızı arzu ediyor, gayret gösteriyoruz” dedi.

Novo Saraybosna Belediye Meclisi Başkanı Ana Baltic’in de katıldığı ziyarette, Adana Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Önen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Yönetim Kurulu üyeleri İsa Tuzcu, Ahmet Özkök, Salih Sütcü ve Faruk Aytek, Genel Sekreter Bora Kocaman, Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkanı Mukadder Kılıçarslan ve Onursal Başkan İfet Gültekin de hazır bulundu.

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Namık Kalaycı TÜM YAZILARI
reklam

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    38,1753 38,1903 % 0.56
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    43,5411 43,6381 % 0.39
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    50,8052 50,8799 % 0.34
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    46,6583 46,7028 % 0.78
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    27,5375 27,5603 % 0.42
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.534,19 6.679,80 % 0,54
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    4.083,87 4.085,50 % 0,54
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    84.669,11 0.137
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış