hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı

Son Güncelleme :

11 Mart 2017 - 0:28

/ 558 views kez okundu.
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı

MÜSİAD Adana tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” toplantısı düzenlendi. Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat ve ekibi tarafından işveren teşvikleri ve diğer teşvikleri anlatmak üzere “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” toplantısı yapıldı.

 

ADANA (GÜNEY HABER)- MÜSİAD Adana tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” toplantısı düzenlendi.

Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat ve ekibi tarafından işveren teşvikleri ve diğer teşvikleri anlatmak üzere “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” toplantısı yapıldı.

MÜSİAD üyesi olan EN-KA Sigorta şirketinin sabini Bayram Gökhan Çanakcı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda SGK İl Müdürü Bilal Canbolat ve yardımcıları tarafından yapılan sunumda teşvik uygulamasından özel sektör işverenlerinin yararlanabileceğini belirterek, “İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL’dir. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır.

Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır” diye konuştu.
MÜSİAD Adana başkanı Burhan Kavak, istihdam seferberliğini desteklediklerini MÜSİAD Adana üyeleri olarak 231 işletme ile 10 bine yakın istihdam sağladıklarını, bölgesel şartlar dahilinde üyelerimizin Türkiye genelinde olduğu gibi istihdam seferberliği çağrısına destek vererek işletme büyüklüklerine göre yaklaşık %10 istihdam artışı yapacaklarını ve bu sayede istihdam sayılarının 11 bine çıkacağını söyledi.

MÜSİAD Başkanı Burhan Kavak toplantının sonunda toplantıya katkılarından dolayı SGK Müdürü Bilal Canbolat’a ve Bayram Gökhan Çanakcı’ya plaket takdim etti.

 

 

 

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER