ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Seda Şengül ve Doç. Dr. Kenan Lopcu tarafından düzenlenen TUBİTAK destekli “Ekonometrik Modelleme ve Uygulamaları Eğitimi” tamamlandı.
ADANA (GÜNEY HABER)-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Seda Şengül ve Doç. Dr. Kenan Lopcu tarafından düzenlenen TUBİTAK destekli “Ekonometrik Modelleme ve Uygulamaları Eğitimi” tamamlandı.
Eğitim programında eğitmenler Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seda Şengül ve Doç. Dr. Kenan Lopcu, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özlem Önder, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Balcılar ve İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ferda Yerdelen Tatoğlu tarafından “Genel Ekonometri, Mekânsal Ekonometri, Mikro Ekonometri, Zaman Serisi Ekonometrisi, Panel Veri Ekonometrisi, Çok Değişkenli Doğrusal Olmayan Zaman Serileri Ekonometrisi” üzerine 6 gün süren yoğun bir eğitim verildi.
Masel Otel’de gerçekleşen eğitim programı sonrasında Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlter Ünlükaplan’ın ve Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Altan Çabuk’un da katılımıyla eğitmenlere plaket takdim edildi.
Kapanış konuşmasını yapan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ünlükaplan 2017 yılında Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin 50. yılını kutlayacağını belirterek, “Ülkenin ve bölgenin ihtiyaç duyacağı evrensel değerlere sahip, nitelikli öğrenciler yetiştiren, evrensel sorunlar ile ülkenin ve bölgenin sorunlarına çözümler üretecek şekilde öğrenci odaklı, kaliteli bir eğitim ve öğretim hizmetini veren, bu amacı gerçekleştirmek için kamu kuruluşları, özel sektör ve yurtdışı üniversitelerle sıkı bir işbirliği içinde olan, alanında bölgenin en önemli fakültesi olan ve gerek sanayi gerekse de ticaret dünyasının problemlerine çözümler sunabilen bir kurum kimliğinde olan Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bilimsel toplantılara ve eğitim programlarına büyük önem veriyor.” dedi.
Prof. Dr. Seda Şengül ise yaptığı konuşmada, 46 saatlik yoğun bir eğitim verdiklerini bu eğitime Hakkâri, Şırnak, Gaziantep, Dicle, Batman, Gümüşhane gibi yeni kurulan üniversitelerin yanı sıra İstanbul, Marmara, Gazi, Dokuz Eylül gibi daha köklü ve eski üniversitelerden de yoğun katılımın olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Şengül Ekonometri etkinliğinde hedeflerinin sadece gençlere ekonometriyi öğretmek olmadığını, henüz akademik kariyerinin başında olan gençlere kendilerine rol model olabilecek akademisyenlerle de bir araya getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Kapanış konuşmalarının ardından katılımcılara katılım belgelerinin verilmesiyle eğitim programı son buldu.