reklam
reklam
DOLAR 36,6538 % 0
EURO 40,0743 % -0.01
STERLIN 47,6568 % 0.05
FRANG 41,6095 % -0.02
ALTIN 3.536,48 % 0,00
BITCOIN 83.949,09 1.441
reklam

“İTHALATI DEĞİL YERLİ ÇİFTÇİYİ VE İHRACATI DESTEKLEYİN”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“İTHALATI DEĞİL YERLİ ÇİFTÇİYİ VE İHRACATI DESTEKLEYİN”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, AKP iktidarının ayçiçeği ve yağı ithalatıyla ilgili kararına sert tepki gösterdi. İthalat için gümrük vergilerinin de düşürüldüğüne dikkat çeken Barut, “Üreticimizin ürünü para etmiyor ama ‘Yerliyiz ve milliyiz’ diye algı yapanlar ise yine yabancı ülkelerin çiftçilerine çalışıyor. Yesinler sizin yerli ve milliliğinizi” dedi.

(HABER MERKEZİ)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, AKP iktidarının ayçiçeği ve yağı ithalatıyla ilgili kararına sert tepki gösterdi. İthalat için gümrük vergilerinin de düşürüldüğüne dikkat çeken Barut, “Üreticimizin ürünü para etmiyor ama ‘Yerliyiz ve milliyiz’ diye algı yapanlar ise yine yabancı ülkelerin çiftçilerine çalışıyor. Yesinler sizin yerli ve milliliğinizi” dedi.

“YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN”
Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 100 bin ton yağlık ayçiçeği tohumu ve 250 bin ton ham ayçiçek yağı ithalatı yapılacak. İthal edilecek yağlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi yüzde 27’den yüzde 12’ye, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36’dan yüzde 22’ye indirildi.  Ayçiçeği ve yağıyla ilgili ithalat kararına, gümrük vergilerinin düşürülmesine tepki çığ gibi büyüdü. AKP iktidarının ithalat sevdalısı olduğunu bildiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da, yanlıştan dönülmesini ve kararın geri çekilmesini istedi.

“İTHALATA 1 MİLYAR DOLAR GİDİYOR”
AKP iktidarının yerli üretimi desteklemediği ve ülke çiftçisine ürettirmediği için ayçiçeğinde ithalatın yapıldığını vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Ülke olarak ayçiçeğinde ithala bağımlıyız. Çünkü AKP iktidarı çiftçimizi destekleyip ürettirmiyor. Ülkemizde yeterli üretim imkanına sahibiz. Türkiye’de 600 bin hektar alanda ayçiçeği üretiliyor ve 2 milyon ton civarında üretimimiz var. Ülkemizin ihtiyacı ise 3.5-4 milyon ton civarında. Her yıl 1 milyon tonun üzerindeki ithalat nedeniyle 1 milyar dolar parayı dışarıya ödüyoruz. Bunun nedeni AKP’nin iş bilmez politikalarıdır. AKP çiftçimize ürettirse, sulama yatırımlarıyla bu alanları sulayarak verimi 2 kat arttırsaydık ihtiyacımızı üretirdik. Üreticimizin ürünü para etmiyor, ‘Yerliyiz ve milliyiz’ diye algı yapanlar ise yine yabancı ülkelerin çiftçilerine çalışıyor. Yesinler sizin yerli ve milliliğinizi. Yanlıştan vazgeçin, ithalatı değil üreticilerimizi ve ihracatı destekleyin! Kendi çiftçimize destek verin ki ayçiçeği üretiminde kendi yeterliliğimiz sağlansın, dışarıya bağımlılığımız ortadan kalksın.”

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Namık Kalaycı TÜM YAZILARI
reklam

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    36,6388 36,6538 % 0
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    40,0326 40,0743 % -0.01
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    47,6123 47,6568 % 0.05
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    41,5783 41,6095 % -0.02
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    25,6251 25,6428 % -0.05
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    5.657,80 5.782,14 % 0,00
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    3.536,13 3.536,48 % 0,00
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    83.949,09 1.441
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış