reklam
reklam
DOLAR 40,2157 % 0.08
EURO 47,0061 % -0.26
STERLIN 54,2462 % -0.06
FRANG 50,4524 % 0
ALTIN 4.341,80 % 0,16
BITCOIN 121.339,99 2.937
reklam

“Kredi ile hayvancılığa başladım”

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru, üreticilere doğru alanlarda kullanılmak üzere verilecek düşük faizli kredilerin milli ekonomiye katkı sağladığını söyledi. Başkan Mutlu Doğru,  2010 yılında kullanmış oldukları kredi ile bugün modern bir süt yetiştiriciliği tesisi üretim yaptığını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)-Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru, üreticilere doğru alanlarda kullanılmak üzere verilecek düşük faizli kredilerin milli ekonomiye katkı sağladığını söyledi. Başkan Mutlu Doğru,  2010 yılında kullanmış oldukları kredi ile bugün modern bir süt yetiştiriciliği tesisi üretim yaptığını ifade etti.

Tarımsal ve hayvansal üretimleri destekleme adına verilen kredi çiftçilerin yüzünü güldürüyor.  Bakanlık tarafından üreticilere verilen düşük faizli ve birkaç yıl geri ödemesiz krediler sayesinde pek çok üretici faaliyet alanlarına göre ya yeni tesis kurdu ya da mevcut tesislerinde kapasite artımı gerçekleştirdi.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru 2010 yılında kullanmış oldukları yaklaşık 3 milyon TL değerindeki kredi sayesinde hayvancılık sektörüne girdiğini belirterek, “Ailemiz uzun yıllardan bu yana tarımsal alanda faaliyet gösteriyordu. Devletin üreticilere 2010 yılında sunmuş olduğu düşük faizli ve geç ödemeli krediden faydalandık. Hayvanlarımız için kredi şartlarına uygun modern bir tesis inşa ettik. Örneğin tesisimizde hem pervaneler hem de soğuk su püskürten musluklar var. Çünkü Adana çok sıcak bir iklime sahip ve sıcak hava süt üretimini olumsuz etkiliyor. İneklerimizin serin yerde kalması gerekiyor. Bu nedenle de tesisimizde sürekli olarak pervanelerimiz çalışıyor. 7 dakika pervane çalıştıktan sonra ara veriyor bu kez de musluklarından püskürtülen soğuk su ile ineklerimiz serinliyor.” dedi.

DESTEKLEMELER DOĞRU ALANLARA YAPILMALIDIR

Tarımsal ve hayvansal desteklemeler için bütçeden her yıl önemli miktarda kaynak ayrılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Doğrul, “Bakanlık tarafından yapılan desteklemeler arasında hedefine ulaşmayan ve verimliliğe yansımayanlar var. Bunları Bakanlık yetkililer gerçek çiftçi ve çiftçi temsilcileri ile görüşerek tespit edilebilir daha doğru alanlara destekleme verilmesi sağlanarak mili ekonomiye olumlu katkılar sağlanabilir. Örneğin ülkemizde süt ve et üretimine ihtiyaç var. 2010 yılında kullandığım kredi ile 250 büyükbaş hayvan almıştım. Şuanda 1550 büyükbaş hayvanımız var. her birinden ortalama günlük 30-35 litre süt alıyoruz. Hayvanlarımızın tükettiği yemi kendi tarlamızda ürettiğimiz için para kazabiliyoruz” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Namık Kalaycı TÜM YAZILARI
reklam

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    40,1915 40,2157 % 0.08
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    46,8925 47,0061 % -0.26
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    54,1180 54,2462 % -0.06
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    50,4032 50,4524 % 0
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    29,3433 29,3695 % 0.05
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.946,23 7.098,83 % 0,16
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    4.341,39 4.341,80 % 0,16
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    121.339,99 2.937
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış