reklam
reklam
DOLAR 38,5032 % 0.04
EURO 43,9694 % 0.04
STERLIN 51,5413 % -0.33
FRANG 46,6988 % -0.05
ALTIN 4.093,00 % -0,30
BITCOIN 94.884,06 0.457
reklam

Sera üreticileri umutlu

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Son yıllarda Rusya’nın domates alımını durdurması nedeniyle zor dönemden geçen üreticiler, Rusya’nın Türkiye’den alacağı domates kotasını kaldırmasını bekliyor.
ADANA (GÜNEY HABER)-Son yıllarda Rusya’nın domates alımını durdurması nedeniyle zor dönemden geçen üreticiler, Rusya’nın Türkiye’den alacağı domates kotasını kaldırmasını bekliyor. Serada domates üretimi yapan üreticilerin kulağı Rusya’dan gelecek haberde. Rusya’nın 15 Ocak’tan itibaren Türkiye’den alacağı domates kotasını kaldırmasını bekleyen domates üreticileri, kotanın kalkması ile birlikte domatesin gerçek değerinde satılacağını söyledi.
Serada domates üretimi yapan Ali Kösreli, son yıllarda ihracatta yaşanan sorunlar nedeniyle domates üreticilerinin oldukça zor yıllar yaşadığını söyledi. Domates pazarı için Rusya’nın oldukça önemli bir pazar olduğunu belirten Kösreli, “Son zamanlarda ihracata yönelik yapmış olduğumuz domates üretimi elimizde kalıyor. Çünkü 1. sınıf kalitede olan ürünlerimiz iç pazarda değerinde satılmıyor. Bu da bizi zora sokuyor.” dedi.
RUSYA PAZARI DOMATES İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Domates pazarı olarak Rusya’nın çok önemli ve çok büyük bir pazar olduğunun altını çizen Kösreli, “Türkiye’de ki domates üreticileri olarak dünyanın en kaliteli domateslerini üretiyoruz. Ancak üretmiş olduğumuz domatesleri değerinde satamıyoruz. Ya maliyetine veya maliyetinin çok az üzerinde satış yapabiliyoruz. Bu nedenle dış pazar domates üretimi için çok önemli.” diye konuştu.

DIŞ PAZAR İÇ TÜKETİMİ ETKİLEMEZ
Türkiye’de üretilen sebzelerin 1. sınıf kalitede olanların yurtdışına ihraç edildiğinin altını çizen Kösreli, “Üretimi yapılan sebzelerin 1. sınıf kalitede olanları ihracata göndermeye çalışıyoruz. İhracata giden ürün ile ihracata gönderilmeyen ürün arasında hem fiyat farkı hem de kalite farkı bulunuyor. O yüzden kimse ihracat kapısı açılırsa ülkede sebze fiyatı yükselir diye kimse düşünmesin” ifadelerini kullandı. Bu arada sera üretimi domatesin kilosunun 3 TL’den başlayan fiyatlarla satıldığını belirten domates üreticileri, ihracata gitmeyen küçük taneli domateslerin iç pazarda daha düşük fiyatlara satıldığının altını çizdi.

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Namık Kalaycı TÜM YAZILARI
reklam

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    38,5001 38,5032 % 0.04
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    43,8573 43,9694 % 0.04
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    51,5178 51,5413 % -0.33
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    46,6781 46,6988 % -0.05
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    27,8341 27,8444 % 0.05
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.548,11 6.692,06 % -0,30
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    4.092,57 4.093,00 % -0,30
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    94.884,06 0.457
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış