
TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, emekli milletvekili maaşlarına yapılan zamma tepki gösterdi.
“Bize Yüzde 3 Onlara, Yüzde 9,5 Zam Olmaz”
Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı (TÜED) Seyfi H. İyiyürek, emekli milletvekili maaşlarına yapılan zammın, memur, işçi ve Bağ-kur emeklilerini hüzne boğduğunu söyledi. Başkan İyiyürek, ayrıca 12 Kasım’da Diş Hekimi Hasan Butuk’un emeklilere panel vereceğini ve sağlık hizmetleri konusunda bilgilendireceğini söyledi.
ADANA (GÜNEY HABER)- Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, emekli milletvekili maaşlarına yapılan zamma tepki gösterdi. Memur, işçi ve Bağ-kur emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 3 zam yapılırken, emekli milletvekili maaşlarına yüzde 9,5 zam yapılmasını kınadığını söyledi. Başkan İyiyürek ayrıca, 12 Kasım’da Diş Hekimi Hasan Ünal’ın emeklilere panel vereceğini belirterek, tüm emeklilere bu panele davet etti.
Başkan İyiyyürek emekli milletvekili maaşlarına yapılan zammı kınadıklarını belirtti. Memur, işçi ve Bağ-kur emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 3 zam yapılırken, emekli milletvekili maaşlarına yüzde 9,5 zam yapılmasına tepki gösteren Başkan İyiyürek, “Emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zammı kınıyorum. Emeklilere verilen zam yüzde 3-4 iken, emekli milletvekillerine verilen zam bizleri hüzne boğmuştur. Bizlerde insan gibi yaşamak istiyoruz. Memur emeklisi, işçi emeklisi, Bağ-kur emeklisi olarak bizlere de verilecek zammın seyyanen olması ve geçim sıkıntımızı giderecek oranda olmasını bekliyoruz.” dedi.
Başkan İyiyürek yaptığı açıklamada ayrıca 12 Kasım Çarşamba günü saat 13:00’da dernek binasında emeklilere Diş Hekimi Hasan Butuk’in panel vereceğinin açıklayarak, yapılacak panelde emeklilere sağlık hizmetleri konusunda bilgi verileceğini kaydetti. Emekli vatandaşların bir çoğunun sağlık hizmetleri konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade eden Başkan İyiyürek, “Dernek binamızda yapılacak semire tüm emeklilerimiz davetli. Emeklilerimizin bu panele katılmaları bizleri çok mutlu eder ve ayrıca kendileri için faydalı olacağına inanıyorum. Panelde, Hasan Butuk Bey’in yanı sıra, Psikiyatrist Dr. Hıdır Ünal ve ADANOS Sağlık Merkezi doktorları da panelde katılacak ve emeklilerimizin için yararlı ve faydalı bilgiler verecek. Yapacağımız bu panele tüm emeklilerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.