hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

ADANALI LORUT DAĞCILIK ZİRVEYE GAZETECİLER İÇİN TIRMANDI

Son Güncelleme :

11 Ocak 2016 - 22:02

/ 608 views kez okundu.
ADANALI LORUT DAĞCILIK ZİRVEYE GAZETECİLER İÇİN TIRMANDI

dağcılar gazeteciler için zirve yaptı (1)Kahramanmaraş’ın Berit Dağcılık Spor Klübü’nün organize ettiği kamplı Berit Dağı(3058) Zirve Kış tırmanışı etkinliği, 16 ilden 100’e yakın dağcının katılımıyla gerçekleşti. Adana’dan Lorut Dağcılık sporcularının katıldığı tırmanışta Adanalı dağcılar bayrağı zirveye 10 Ocak sabahı gazeteciler için dikti.

 

ADANA (GÜNEY HABER)- 9-10 Ocak 2016 tarihileri arası Kahramanmaraş’ın Berit Dağcılık Spor Klübü’nün organize ettiği kamplı Berit Dağı(3058) Zirve Kış tırmanışı etkinliği, 16 ilden 100’e yakın dağcının katılımıyla gerçekleşti.

Adana’dan Lorut Dağcılık sporcularının katıldığı tırmanışta Adanalı dağcılar bayrağı zirveye 10 Ocak sabahı gazeteciler için dikti.

Etkinliğe Türkiye dağcılık federasyonu Başkanı, Federasyon yetkilileri ve İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Andırın, Nevşehir, Kilis, Sivas, Bursa, Niğde, Elbistan, Konya, Göksun Dağcılık kulüplerinin katılımıyla 100 yakın sporcu 3 bin 58 metreye tırmandı.

 

dağcılar gazeteciler için zirve yaptı (4)

Lorut Dağcılık kulübü sporcularından Deniz Eroğlu, tırmanışın serüvenini şöyle anlattı:

“Dağcılar, Kahraman Maraş’ın Göksun İlçesindeki Berit Dağı-Çavdar Belinde kamp kurduktan sonra gece 03:30 hareket ederek, 10 Ocak sabah 10:00 sıralarında Berit Dağı(3058) zirvesine ulaşmışlardır. 13 saat süren zirve tırmanışında tüm dağcılar başarıyla zirve yapmışlardır. Bizde Adana Lorut Dağcılık sporcuları olarak zor şartlar altında görev yapmaya çalışan, toplumun sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasında tartışmasız en büyük paya sahip gazeteciler için tırmandık. Kulübüm adına tüm gazeteciler gününü kutluyorum. Bize göre, gazeteciler günü sadece bir gün değildir, matbaadan çıkan her sayfada, kameradan verilen görüntüde, mikrofondan çıkan seste, klavyeye dokunarak girdiğiniz her doğru, dürüst, bilgi ve farkındalık içeren haber sizin gününüz ve kutlamasıdır. Adana’dan Lorut Dağcılık adına gerçekleştirdiğim bu faaliyeti, tüm dağcı arkadaşlarımızla beraber çalışan gazeteci arkadaşlarımıza ithaf ediyoruz. Barış ve huzur konulu haberleriniz bol, trajınız yüksek, başarılarılarınız hep Zirvelerde olsun…3058 mt’den sevgi ve selamlar…”

dağcılar gazeteciler için zirve yaptı (1)