hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Adanalı Tekstilci “Tekstilkent” İstiyor

Son Güncelleme :

17 Haziran 2014 - 22:33

/ 533 views kez okundu.
Adanalı Tekstilci “Tekstilkent” İstiyor

TEKSTİL

ADANA (GÜNEY HABER)- Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Tekstil Meslek Komitesi Üyesi Cevdet Şeker,  kentin “Melekgirmez” diye tabir edilen ve kent trafiğinin ortasında kalan yerde sıkışıp kalan tekstilcilerin “Tekstilkent”  ile rahat ve çağdaş bir çalışma ortamına kavuşabileceğini söyledi.

MELEKGİRMEZ’İN BATISINA KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEĞİ

“Bölge tekstilcilerinin uzun yıllardır bir Tekstilkent kurulmasını istediğini vurgulayan Şeker, bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile de görüştüklerini,  konuya sıcak bakmasının da kendilerini memnun ettiğini bildirdi. Şeker, “Melekgirmez Sokağı olarak bilinen ve toptancıların yoğunlukta olduğu bölge artık tıkandı. Bu sokağın batısında kalan alan kentsel dönüşümle Tekstilkent’e dönüştürülebilir” dedi. 

SEKTÖREL SİTELER KURULMALI

Cevdet Şeker, Adana’nın her şeyinin olduğunu tek eksiğinin ise birlikte hareket etme kültüründeki sıkıntılardan kaynaklandığını vurgulayarak, “Biz bunu sağlamak için ATO olarak büyük çaba harcıyoruz.  Sadece tekstil değil tüm sektörlerde ticaretin daha sağlıklı yapılması ve gelişmesi adına sektörel bazda sitelerin oluşturulmasından yanayız” dedi. 

ADANALI FİRMA SHOWROOMUNU İSTANBUL’A AÇIYOR

Tekstilkent ihtiyacının giderilmesinin önemine dikkati çeken Cevdet Şeker, şöyle devam etti:

“Adana’da 1000’e yakın tekstil firmamız var. Ancak, bu firmalarımızın, dışarıdan gelen heyetlere ürünlerini en iyi şekilde tanıtabilecekleri yeterli derecede satış ve showroomları bulunmuyor. Bu nedenle Adana firmalarımızın bir kısmı showroomlarını ve şubelerini İstanbul’da açarak ufuklarını ve yurt dışı pazarlara faaliyetlerini geliştirmeye çalışıyorlar. Bizim amacımız, sadece ürettiğimiz ürünleri en iyi şekilde pazarlamanın yanı sıra yurt dışı yatırımcılarını da kentimize çekme. Emek yoğun bir sektör olan tekstilin gelişimi işsizlik sorununun çözümüne de katkı sunacaktır.”

SEKTÖRÜN ÖNEMİ

Şeker, tekstilin ülke ekonomisine katkısına dikkati çekerken otomotiv sektöründen örnek vererek, şöyle devam etti:

“Otomotiv sektörü ithal ettiği parçaları montaj yapıp satmaktadır.  Oysa tekstil ve konfeksiyon ülkemizde yetişen pamuğu mamul ederek ihraç etmektedir. Bu bağlamda ülkeye en çok katma değer ve ihracat sağlayan sektör hiç şüphesiz tekstildir. Hiç unutulmamalıdır ki;  tekstil İnsanın doğumundan ölümüne kadar olan her safhada kullanılan bir üründür, emek yoğundur, istihdam dostudur.”

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER