hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Av. Küçük: “Adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır”

Son Güncelleme :

07 Şubat 2017 - 0:00

/ 581 views kez okundu.
Av. Küçük: “Adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği Süleymancılar cemaatine ait yatılı kız öğrenci yurdundaki yangın faciası sonrası önce tutuklanan ve sonra serbest bırakılan 4 yöneticinin talebimiz üzerine yeniden tutuklanma kararı üzerine yaptığı açıklamada “İtirazlarımız sonuç verdi. Bundan sonraki hukuki süreci takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır” dedi.

 

ADANA (GÜNEY HABER)-Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği Süleymancılar cemaatine ait yatılı kız öğrenci yurdundaki yangın faciası sonrası önce tutuklanan ve sonra serbest bırakılan 4 yöneticinin talebimiz üzerine yeniden tutuklanma kararı üzerine yaptığı açıklamada “İtirazlarımız sonuç verdi. Bundan sonraki hukuki süreci takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır” dedi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 22 Ocak 2017 tarihinde yangın faciasının çıkmasında ikinci bilirkişi raporuyla tali kusurlu olduklarından bahisle tahliye edilen yurdu işleten dernek yönetiminde yer alan 4 şüphelinin salıverildiğini, Adana Barosu, Çocuk Hakları Komisyonunda görevli meslektaşlarımız, Sosyal Yardım Derneği ve Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine 4 şüphelinin yeniden tutuklanmasına karar verildiğini ifade etti.

29 Kasım 2016 tarihinde yaşanan yurt yangın faciasının ilk gününden itibaren Adana Barosu olarak konuyu takip ettiklerini belirten Av. Küçük, “Köylere giderek ailelerin yaşadığı acıları ve sorunları yerinde inceledik. Yaralılarımızı hastanede ziyaret ettik. Yaralı yakınlarının şikâyetlerini ve verdiği bilgilerin ışığında gerekli hukuki çalışmaları yapmak üzere Toplumsal Olaylara Müdahale ve Takip Kurulumuz (TOMAK) ve Çocuk Hakları Komisyonumuzun Koordinatörü, Komisyon Başkanımız ve tüm meslektaşlarımızla koordineli olarak çalışmalar başlattık. Bu doğrultuda hukuki süreci işlettik. Ailelerin şikâyetçi olmalarını, sorumluların adalet önünde hesap vermeleri için yüreği yanan ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Av. Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:

“Soruşturma henüz tamamlanmadan, iddianame hazırlanarak kamu davası açılmadan, böylesine önemli, ciddi ve 12 canın yaşamını kaybettiği yangın faciası sonrası olayda kusurlu oldukları bilirkişi raporuyla sabit iken 4 dernek yöneticisinin tahliye edilerek serbest bırakılmaları kamuoyu vicdanında büyük yara açmıştır. Bu yanlışlık tahliye kararına itirazımız üzerine dernek yöneticisi 4 şüphelinin yeniden tutuklanmasıyla düzeltilmiştir. Adana Barosu olarak yargısal süreci sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Esas sorun olan devletin yurttaşını bir takım cemaatlerin kendi bakış açısına uygun bireyler yetiştirme emellerine alet etmemesini, ülkemizin çağdaşlaşma ilkesinden ödün vermeden yurttaşına, öğrencisine gerek barınma, gerek eğitim noktasında sahip çıkmasını önemle istiyoruz.”