hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Küçük atölyeler zararına çalışıyor

Son Güncelleme :

21 Kasım 2019 - 14:04

/ 393 views kez okundu.
Küçük atölyeler zararına çalışıyor

Küçük tekstil atölyeleri, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar ve büyük tekstil firmalarının piyasanın neredeyse tamamına hakim olması gibi nedenlerden ötürü ayakta kalmakta zorlanıyor.

(HABER MERKEZİ)-Küçük tekstil atölyeleri, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar ve büyük tekstil firmalarının piyasanın neredeyse tamamına hakim olması gibi nedenlerden ötürü ayakta kalmakta zorlanıyor. İşçilerin maaşlarını bile vermekte zorlandıklarını ifade eden tekstil firmaları, zor durumda olduklarını ve ayakta kalmakta zorlandıklarını ifade ediyorlar.

Ekonominin neredeyse en önemli çalışma alanlarından bir tanesi olan tekstil dünyası zor günler yaşıyor. Özellikle daha küçük ölçekli tekstil atölyeleri, güç şartlarda ayakta durduklarını, diğer büyük firmalarla rekabet güçlerinin olmadığından şikayet ediyorlar.

Bir yandan malzeme diğer yandan diğer masraflarla baş etmekte zorlandıklarını belirten Tekstilci Burhan Aydil; “Biz ve bizim birçok küçük tekstil atölyesi, ekonomik sıkıntılarla mücadele ederek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Piyasada çok fazla para olmadığı için mal almakta zorlanıyoruz. İşçi ücretleri, iş yerinin diğer maliyetleri derken masraflar gerçekten çok fazla oluyor. Maliyetleri karşılamaya yetmediğimiz bazı durumlarda işçileri mecburen ücretsiz izne çıkarmak durumunda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyük firmaların da küçük tekstil atölyelerinin işlerini kaptığını, kendilerine ayrılan küçük bir paydan faydalanmaya çalıştıklarını belirten Aydil; “Büyük firmalar, kapasitelerinin çok büyük olmasından dolayı daha çok mal üretip, daha çok mal satıyorlar. Yani pastanın en büyük dilimleri genellikle büyük firmalara gidiyor. Çok mal talep edenlerin tercihi de büyük firmalar oluyor. Küçük firmalar daha az mal üreterek onları satmaya çalışıyor. Bizim belki de ayda ürettiğimiz malı büyük firmalar çok çok kısa bir sürede yetiştirebiliyor. Yani birkaç tane büyük firma tekstilin merkezi olmuş durumda. Bu gibi nedenlerden ötürü küçük tekstil atölyeleri, kepenk kapatmamak için direniyor diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER