hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Türkmen: “Projelerden Adanalı Kadınlarda Faydalanacak”

Son Güncelleme :

03 Kasım 2014 - 22:29

/ 483 views kez okundu.
Türkmen: “Projelerden Adanalı Kadınlarda Faydalanacak”

Özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliği girişimlerini ve kadınların güçlenmesi prensiplerinin ülke çapında yayılımına katkı sağlamak için düzenlenen ve Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nun düzenlediği toplantı İstanbul’da TİSK binasında yapıldı. Düzenlenen toplantıya bölgeden sadece Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen katıldı.
ADANA (GÜNEY HABER)- Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nun düzenlediği toplantıya Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilcisi, Soroptimist, BPW, Türkkonfed temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren holdinglerden Boyner Holding, Eczacıbaşı Holding, Garanti Bankası, Hüsnü Özyeğin Holding, Borusan Holding, Yaşar Holding, Bilim İlaç, Sabancı Holding’den kadın temsilciler katıldı.
Türkiye’den bir çok STK ve Holding temsilcilerinin katıldığı toplantıda bölgeden katılan tek başkan olarak söz alan Av. Elif Doğan Türkmen, “Adana İŞKAD, Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan kuruluşlardan birisi olması neticesinde Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’na dahil oldu. Kadın girişimciliği ve kadın liderliği başta olmak üzere, kadının toplumdaki rolünü güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan grupta önemli STK’ların yanı sıra, Türkiye’nin büyük holdinglerinden kadın temsilciler katıldı. Türkiye’nin en önemli özel sektör kuruluşları ve STK’larının bulunduğu çalışma grubunda Adana İş Kadınları Derneği ‘nin Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan kuruluşlardan birisi olması sebebiyle, Adanalı kadın girişimciler de temsil edilecek. Bu sayede Birleşmiş Milletler tarafından yürütülecek olan proje ve hibelerden Adanalı kadınlar da yararlanma fırsatı yakalayacak” şeklinde konuştu.

TÜRKMEN:”KADININ KALKINMASI TOPLUMUN KALKINMASI DEMEK”
Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı. “Biz İŞKAD olarak kadın ve genç kızlarımıza dönük çalışmalarda her zaman göreve hazır olan bir derneğiz. İşkad geldiğimiz noktada Adana’da ve Türkiye’de söz sahibi olan, görüşlerine önem verilen bir sivil toplum kuruluşu oldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana yürüttüğümüz kurumsallaşma çalışmalarının meyvelerini fazlasıyla alıyoruz. Tüm projelerimizde kadının kalkınmasının toplumun kalkınması olduğu bilinci ile hareket ediyoruz. Bu nedenle çalışmalarımızın kesiştiği yerel, ulusal ve uluslararası tüm kuruluşların çalışmalarında da yer almayı bir görev bilinci ile yerine getiriyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarda yer alacak ve ülke kalkınmasına katkı koymaya devam edeceğiz”

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER