hava 26° Parçalı Bulutlu
DOLAR 32,2123 % % -0.03
EURO 35,0427 % % 0.5
GRAM ALTIN 2.428,99 % % 0,31
ÇEYREK A. 3.971,40 % % 0,31
BITCOIN 68.526,72 % 1.602
SON DAKİKA

Suriyeli Cuma, yardım bekliyor

Son Güncelleme :

14 Temmuz 2017 - 0:25

/ 496 views kez okundu.
Suriyeli Cuma, yardım bekliyor

Beyninde oluşan tümör nedeniyle sürekli boyu uzayan Suriyeli Cuma Türkmen’in boyu tedavi gördüğü Balcalı Hastanesi’nde 2,32 cm’de durduruldu. Ancak rahatsızlığı nedeniyle yürüyemez hale gelen Cuma Türkmen, tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

 ADANA (GÜNEY HABER)-Beyninde oluşan tümör nedeniyle sürekli boyu uzayan Suriyeli Cuma Türkmen’in boyu tedavi gördüğü Balcalı Hastanesi’nde 2,32 cm’de durduruldu. Ancak rahatsızlığı nedeniyle yürüyemez hale gelen Cuma Türkmen, tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Cuma Türkmen, Suriye’de çıkan savaş sonrasında 2012 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye sığındı. Türkmen Ailesi, Osmaniye’de konteynır kente yerleştirilirken burada yapılan sağlık taraması sırasında Cuma Türkmen’in hastalığı ortaya çıktı. Osmaniye’den Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edilen 23 yaşındaki Cuma Türkmen’in burada beynindeki büyüme hormonlarının aşırı salgılanması sonucu boyunun sürekli uzadığı tespit edildi. Bu tespitin ardından ise Suriyeli Cuma’nın tedavisine başlandı. Cuma Türkmen’in büyüme hormonlarındaki tümörler başarılı bir operasyonla temizlendi ancak Cuma Türkmen yakalandığı bu rahatsızlık nedeniyle yürüyemez hale geldi.

Evde ailesinin yardımıyla ihtiyaçlarını gördüğünü söyleyen Cuma Türkmen, “Babam ara sıra inşaatlarda iş bulduğu zaman çalışıyor. Diğer zamanlarda işsiz… Evde başka çalışan kimsede yok. Benim tedavi masraflarım çok fazla. Ayrıca benim üzerime giydiğim her şey özel olmak zorunda çünkü benim ölçülerimde ne kıyafet ne de ayakkabı var. Aileme yük olmak istemiyorum ama elimden de bir şey gelmiyor.” dedi.

Zaman zaman ailesinin ilaçlarını alamadığını ve bu nedenle de ağrılarının arttığını söyleyen Cuma Türkmen, “Çok zor günler geçiriyorum. Belki bir daha hiç ayağa kalkamayacağım. Tedavi sürecimi eksiksiz olarak yerine getirmek istiyorum ama kullandığım ilaçlar pahalı. Ailem ilaçlarımı almakta gerçekten çok zorlanıyor. Bazen alamadığı günler oluyor, o zaman hayat benim için biraz daha zor oluyor.” diye konuştu.

Ayağa kalkmayı ve gezmeyi çok özlediğini söyleyen Cuma Türkmen, kendisini çocukken Türkiye’de muayene eden ve sonrasında da ameliyat yapan doktoruna ulaşmak istediğini belirtti. O doktorun kendisine daha kısa sürede iyileştirip ayağa kaldırabileceğini belirten Cuma Türkmen, “O doktoruma bir türlü ulaşamıyorum. Hem beni görüyorsa o doktordan hem de hayırseverlerden yardım bekliyorum. Benim için her geçen gün daha zor bir gün oluyor.” dedi.