reklam
reklam
DOLAR 39,5617 % 0.11
EURO 45,5774 % 0.41
STERLIN 53,4069 % 0.66
FRANG 48,4002 % 0.25
ALTIN 4.285,12 % 0,10
BITCOIN 104.386,67 -0.047
reklam

ÇUKUROVA HAVALİMANI DAİMİ “HAVA HUDUT KAPISI” OLDU

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ÇUKUROVA HAVALİMANI DAİMİ “HAVA HUDUT KAPISI” OLDU
reklam

Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden Çukurova Havalimanı, uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu.


(İHA) – Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden Çukurova Havalimanı, uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu.
Konuyla ilgili karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. Çukurova Havalimanı’nın uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespitine Pasaport Kanunu gereğince karar verildi.
Yaklaşık 12 milyon yolcuya hizmet verecek şekilde planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında elektrik, mekanik ekipleriyle toplamda 1500 kişi istihdam edilmiş durumda. Havalimanı hizmete açıldığında bölge ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişi istihdam şişli escort edilecek. Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomik, ticari ve turizm açısından büyük katkı sağlayacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bu yılın son çeyreğinde tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.