Adana’da bir karpuz tarlası, yapılan hasat sonrasında ‘başakçı’ların adeta saldırısına uğradı. Tarla sahibinin ürününü hasat ettikten sonra tarlasından çıkması ile birlikte yüzlerce ‘başakçı’ tarlada kalan karpuzları tek tek toplayarak evine götürdü.
ADANA (GÜNEY HABER)- Adana’da bir karpuz tarlası, yapılan hasat sonrasında ‘başakçı’ların adeta saldırısına uğradı. Tarla sahibinin ürününü hasat ettikten sonra tarlasından çıkması ile birlikte yüzlerce ‘başakçı’ tarlada kalan karpuzları tek tek toplayarak evine götürdü.
Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Hava Üssü’ne komşu olan bir tarlada karpuz yetiştiren üreticinin ürününü hasat ettikten sonra tarlada bırakılan ıskarta karpuzlar ‘başakçı’ların adeta saldırısına uğruda. Yakın çevrede oturan insanların yanı sıra yoldan geçenlerin de araçlarından inerek karpuz tarlasına girmesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
GEÇ KALANLAR ELİ BOŞ DÖNDÜ
Tarım işçilerinin hasat sırasında tarlada bıraktığı karpuzları toplamak için seferber olan vatandaşlar, ilk olarak sağlam kalan karpuzları bulmaya çalıştı. Bazı kişiler hasat yapılan tarlaya çocukları ile birlikte girerek karpuz aramaya başlarken, bazıları da buldukları karpuzları bir araya toplayarak yakınlarından yardım istedi. Kısa süre içinde tarlada kalan karpuzlar ‘başakçı’lar tarafından tek tek toplanırken, geç kalanlar tarladan eli boş dönmek zorunda kaldı.
ÇUVALLAR KARPUZ İLE DOLDU
Hasat sırasında tarlada unutulan, görünmeyen veya tarlada bırakılan ıskarta ürünlerinden bazı kişiler bir tane alabilirken, bazı kişiler ise yanlarında getirdikleri çuvalların içini karpuzla doldurdu. Karpuz toplayan kişiler tarla sahibine teşekkür ederken, gün boyunca ‘başakçı’larla dolup taşan karpuz tarlasında renkli görüntüler oluştu.
Çukurova Bölgesi’nde ‘başakçı’ geleneği tüm hızıyla devam ediyor. Adana’da hasat yapılan tarlada, hasattan geriye kalan ürünlerin vatandaşlar tarafından ücretsiz bir şekilde toplanması olarak tanımlanan ‘başakçı’lık, birçok insan için ek gelir kaynağı oluyor.

SEZER: “ÖMK REVİZE EDİLSİN, SINAV TARTIŞMASI SON BULSUN”
ÇUKUROVA HAVALİMANI DAİMİ “HAVA HUDUT KAPISI” OLDU
ADANA’DA “İHTİYAÇ BANKASI” AÇILDI
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 99’UNCU YIL COŞKUSU
ADANALILAR ALEYNA TİLKİ İLE CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI
