hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Acıbadem’den Öğrencilere “Sınav Kaygısı Semineri

Son Güncelleme :

24 Mart 2015 - 17:30

/ 585 views kez okundu.
Acıbadem’den Öğrencilere “Sınav Kaygısı Semineri

Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç, öğrencilere “Sınav Kaygısı” konulu bir seminer verdi. Psikolog Telmaç: “hiçbir başarı tesadüf değildir” dedi.

ADANA (GÜNEY HABER – Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç, öğrencilere “Sınav Kaygısı” konulu bir seminer verdi.
Acıbadem Adana Hastanesi ile Erkan Koleji arasında yapılan işbirliği neticesinde verilen seminerde Psikolog Göksu Telmaç, öğrencilere girecekleri sınavların dünyanın sonu olmadığı mesajını iletti.
Öğretim yılı sonunun yaklaşması ve sınav döneminin başlaması ile beraber sınava girecek gençlerin telaş ve kaygı içinde olduklarını söyleyen Psikolog Telmaç öğrencilere sınav kaygısının kendilerinin en büyük rakibi ve adeta düşmanı olduğunu anlatarak sadece girecekleri sınavları düşünerek yaşamaları halinde hata yapacaklarını vurguladı.
Sınava çalışmanın mutlak şart olduğunu, hiçbir başarının tesadüf eseri olmadığını seminere katılan öğrencilere anlatan Acıbadem Adana Hastanesi’nden Psikolog Göksu Telmaç, “Tabiki derslerinizi çalışacaksınız. ‘Sınav herşey değil’ demek çalışmadan da başarı gelir demek değildir. Ancak, derslerinizin yanı sıra kendinize vakit ayırarak sosyal hayatınızı da yaşamalı, sporunuzu da yapmalısınız. Bunun için de iyi bir planlama yaparak bir çalışma stratejisi oluşturmalısınız” dedi.
Doğru bir çalışma stratejisi ile hem derslerini hem diğer aktivitelerini hem de sosyal yaşamlarını planlayan öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olacaklarını belirten Psikolog Telmaç, bu dönemde anne-babaların önemli sorumluluklar üstlenerek çocuklarını strese sokmamaları gerektiğini söyledi ve “Onlara vereceğiniz destek aşırıya kaçarak baskı halini almamalı” diyerek çocukları sınava girecek velilere de mesaj verdi.