hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

“Medyadaki Sıkıntı, İhtisaslaşma İle Aşılır”

Son Güncelleme :

21 Mayıs 2014 - 0:38

/ 586 views kez okundu.
“Medyadaki Sıkıntı, İhtisaslaşma İle Aşılır”

ÇGC yönetimi, Refleks Gazetesi’nde Özden ve Uluğtürkan’la görüştü.

 

“Medyadaki Sıkıntı, İhtisaslaşma İle Aşılır”

 

ÇGC (1)

Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan, ihtisaslaşmanın yaygın medyada da,  yerel basında da şart olduğunu belirterek, bunun sağlanması halinde yaşanan ekonomik ağırlıklı sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşacağına inandığını söyledi.

 

ADANA (GÜNEY HABER)-Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan, ihtisaslaşmanın yaygın medyada da,  yerel basında da şart olduğunu belirterek, bunun sağlanması halinde yaşanan ekonomik ağırlıklı sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşacağına inandığını söyledi.

Yerel medyanın karşı karşıya bulunduğu sorunları karşılıklı görüşmek, çözüm önerilerini tartışmak ve daha sonra bunları ilgili mercilere iletmek üzere basın kuruluşları ziyaretini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC),  Refleks Gazetesi’nde İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esra Özden ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan ile görüştü. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer  Üney ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Mete’nin gerçekleştirdiği ziyaret esnasında, özellikle yerel medyanın içerisinde bulunduğu ekonomik sorunların aşılması için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.  Türkiye’de yaygın medyada olduğu gibi yerel  basında da öncelikli çözüm bekleyen konunun “İhtisaslaşma” olduğuna dikkat çeken  Uluğtürkan, bu sağlandığı takdirde medyanın daha çok ilgi göreceğine ve itibar kazanacağına inandığını söyledi.

Uluğtürkan, “ Samimi olarak belirtmek gerekirse, şu anda Adana’da yayın yapan günlük yerel gazetelerin tamamına yakını, neredeyse aynı haberlerle çıkıyor. Gazetelerin asıl sahiplerinin okuyucusu olduğu bilinci ile hareket  edersek, bu şekilde  yayıncılıkla bir yerlere varmanın mümkün olmadığını rahatlıkla kavrayabiliriz. Oysa kentimizdeki yerel  gazeteler  bir ihtisas alanı seçse, örneğin bir gazete eğitim ağırlıklı, bir gazete tarım ağırlıklı, başka bir gazete spor ağırlıklı ama nitelikli yayın yapsa, tiraj ve okunurluk açısından daha başarılı olacaklarına, ekonomik olarak da güç kazanacaklarına inanıyorum” dedi.

ELEMAN SIKINTISI YAŞANIYOR

Refleks Gazetesi  İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esra Özden de, yerel medyanın en önemli sıkıntılarından birisinin “Yetiştirecek eleman bulamamak” olduğunu söyledi. “Haber  takip edecek, yazacak, gazetecilik mesleğine hevesli gençler bulmakta zorlanıyoruz.  Aslında her yerel basın kuruluşu, bir yönüyle aynı zamanda gazeteci yetiştiren okul kimliğine sahip olmalı. Geçmişte bu yapılmış. Ancak  gazeteci olarak yetiştirilecek yetenekli eleman bulmakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, cemiyet bünyesinde duayen gazeteciler tarafından gazetecilik mesleğine hevesli gençlere yönelik seminerler ve sohbet toplantıları düzenlemeyi planladıklarını söyledi.  Medyadaki  ortak sıkıntıların aşılması için diyalogun önemli olduğuna vurgu yapan Esendemir, Refleks Gazetesi’nin ekonomi gazeteciliğinde  bölgesel anlamda  önemli bir çizgi yakaladığını, bundan memnuniyet duyduklarını  sözlerine ekledi.