hava
DOLAR 32,8427 % % 0.05
EURO 35,2199 % % 0
GRAM ALTIN 2.446,38 % % -0,47
ÇEYREK A. 3.999,83 % % -0,47
BITCOIN 66.610,00 % 0.625
SON DAKİKA

İkinci el piyasası hareketleniyor

Son Güncelleme :

11 Nisan 2017 - 0:32

/ 235 views kez okundu.
İkinci el piyasası hareketleniyor

Otomobil piyasasında ÖTV ve kur artışlarının fiyatlara yansımaya başlaması nedeniyle talep ikinci el araç pazarına yöneldi. 0 km araç fiyatlarının artması nedeniyle bu yıl ikinci el araç alım-satımında geçen yıla oranla 2 kat işlem gerçekleşmesi bekleniyor.

ADANA (GÜNEY HABER)-Otomobil piyasasında ÖTV ve kur artışlarının fiyatlara yansımaya başlaması nedeniyle talep ikinci el araç pazarına yöneldi. 0 km araç fiyatlarının artması nedeniyle bu yıl ikinci el araç alım-satımında geçen yıla oranla 2 kat işlem gerçekleşmesi bekliniyor.

ÖTV ve kur artışları nedeniyle otomobil alımında talep ikinci ele yöneldi. Her geçen gün ikinci ele olan talebin biraz daha arttığını belirten galerici esnafı Emre Madenci, “Çünkü hem ÖTV hem de döviz kuru artışlarından dolayı birinci el araç fiyatlarında ortalama yüzde 20 artış oldu. O nedenle Türkiye’de ailenin bineceği bir araba 100 bin liranın üzerinde rakamlara çıktığı için bu sene ikinci ele talep giderek artıyor.” dedi.

Birinci el araç alımına göre, ikinci el araç alımın satımı 5 kat daha fazla olduğunu söyleyen Madenci, “Türkiye’de 1 tane birinci el araç satımı varsa, şuanda 5 tane ikinci el araç alım satımı gerçekleşiyor. Bu nedenle ülkemizde ikinci el araç alım satımı, birinci el araç pazarından daha büyük bir pazara dönüştü.” diye konuştu.

Şuanda araç alım satımında doğru bir zaman olduğunu söyleyen Madenci, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatların daha da artacağını kaydetti. Türkiye’de bayram ve yaz tatili öncesinde özellikli ikinci el piyasasında hareketlilik yaşandığını belirten Madenci, “Eğer arabaya ihtiyacınız varsa, kesinlikle şu an araba almanızı tavsiye ederim. Birinci el, ikinci el hiç fark etmez. Gücünüz neye yetiyorsa araç alın, şu an doğru bir zaman. Çünük Ramazan ayının girmesi ile birlikte, ülkemizde bayram tatitili planlaması yapılacak. Yapılan tatil planlamasında ilk önce araç alım satımı geliyor. Bu ayrıntıyı hatırlatmak isterim.” dedi.

Hem birinci el, hem de ikinci el piyasının Ramazan ayının başlamasıyla birlikte güncelleneceğini belirkten Madenci, “Birinci el araçlara Haziran zammı bekliyoruz. Birinci el araçlara gelecek zam sonrasında hemen ikinci el araç fiyatlarına da zam gelmesi kaçınılmaz olacaktır.” şeklinde konuştu.