Matbaacılar internet reklamı çalışmalarına karşı direniyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte muhtar ve belediye başkan adayları seçim çalışmaları için sosyal medyaya ağırlık verirken, matbaacılar 31 Martta yapılacak yerel seçimler öncesinde bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi.
ADANA (GÜNEY HABER)-Matbaacılar internet reklamı çalışmalarına karşı direniyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte muhtar ve belediye başkan adayları seçim çalışmaları için sosyal medyaya ağırlık verirken, matbaacılar 31 Martta yapılacak yerel seçimler öncesinde bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi.
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insan hayatının her evresinde yer almaya başlayan internet, matbaalara olan ilgiyi azaltmaya başladı. Geçmiş yıllarda belediye başkanı, muhtar ve milletvekili adaylarının seçim çalışmalarını matbaalarda baskı yaptırarak yürüttüğünü belirten matbaacılar, son yıllarda adayların çalışmalarını sosyal medya üzerinden digital ortamda gerçekleştirdiğini kaydetti.
Geçmiş yıllarda belediye başkanı, muhtar ve milletvekili adaylarının baskıya hazır kendilerine özel çalışmalar yaptırdığını kaydeden matbaacı Ali Kemal Koç, “Matbaalara olan ihtiyaç her geçen gün azalıyor. Geçmiş yıllarda halka yönelik yapılan duyurular sadece billboard, broşür ve afişlerle yapılırdı. Fakat şimdi bu tür çalışmaların sayısı azaldı. Çünkü insanlar yapmak istedikleri duyurular için sosyal medya kanalını kullanmaya başladı. Bu da doğrudan matbaacıları etkiliyor. Şuanda önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var, geçmiş yıllarda yapılacak seçim öncesinde işlerimizi yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyorduk. Ama şimdilerde bu yoğunluk kalmadı” dedi.
MATBAACILAR İNTERNETE KARŞI DİRENİYOR
Günümüzde adayların seçim çalışmaları için daha çok sosyal medyayı kullanmaya çalıştığını belirten Koç, “Sosyal medya hesapları önemli fakat insanların internete girerek adayları tanımak zaman harcadığını düşünmüyorum. Fakat gerek billboard reklamları, gerek afiş çalışmaları, gerek seçim vaatlerini içeren broşürlerin ve gerekse de kartvizit çalışmalarının amacına daha uygun olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar çevrelerine duyarlı ve bu nedenle yol kenarındaki billboard ve afiş çalışmalarını merak edip okuyabiliyor. Yine dağıtılan broşürleri alıp göz ucuyla da bakabiliyorlar. Fakat internette gezinirken birden bire karşılarına çıkan görselleri okumayabiliyorlar. Ki zaten belli bir yaş üstündeki seçmenlerin büyük bir bölümü internete girmiyor. Adaylara tavsiyem bu tür kriterlere gözden kaçırmamalarıdır” ifadelerini kullandı.

“İLK BARETİM-İLK YELEĞİM” PROTOKOLÜ İMZALANDI
Kozan’da tarım işçilerine sıcak çorba ikramı
POLİS KAN VERİP, KÖK HÜCRE VE ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU
YÜREĞİR’DE AKŞAM ÇAYI BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR
“ADANALILARI METRO YÜKÜNDEN KURTARIN”
