hava 32° Orta
DOLAR 32,7878 % % 1.53
EURO 35,1602 % % 0.53
GRAM ALTIN 2.457,99 % % 2,80
ÇEYREK A. 4.018,81 % % 2,80
BITCOIN 66.234,00 % -0.06
SON DAKİKA

Limon dondurması büyük ilgi görüyor

Son Güncelleme :

25 Temmuz 2020 - 0:43

/ 3.560 views kez okundu.
Limon dondurması büyük ilgi görüyor

Kozanlılar sıcak havalarda ‘limon dondurması’ yiyerek serinliyor. Kozan limon dondurması Adana merkezde de satılmaya başlarken, dondurma ustası İsmail Altan, “Kozanlılar bu lezzeti çok seviyor. Bu nedenle Kozan haricinde Adana’nın pek çok noktasında da limon dondurması satışlarımız başladı” dedi.

(HABER MERKEZİ)-Kozanlılar sıcak havalarda ‘limon dondurması’ yiyerek serinliyor. Kozan limon dondurması Adana merkezde de satılmaya başlarken, dondurma ustası İsmail Altan, “Kozanlılar bu lezzeti çok seviyor. Bu nedenle Kozan haricinde Adana’nın pek çok noktasında da limon dondurması satışlarımız başladı” dedi.

Adana’nın Kozan ilçesine ait olan limon dondurmasının lezzeti Adana merkeze de ulaştı. Kozanlıların sıcak havada bol bol tükettiği limon dondurması, Adana merkezde değişik noktalarda da satılmaya başlandı.

Limon, şeker ve sudan yapılan ‘Kozan limon dondurmasını daha çok bu lezzeti bilenlerin tercih ettiğini söyleyen dondurmacı Anıl Aksak, “Kozan limon dondurması, başka dondurmalara benzemez. Yapımı da, tüketilmesi de çok kolay. İçinde süt olmadığı için sütlü dondurmalardan da hafif” dedi.

Doğal limondan hazırlanıyor

Limon dondurmasını hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlatan Aksak, “Bir tencereye su ve toz şeker konulur, ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Şeker eriyince orta ateşte 5 dakika kaynatılır. Daha sonra elde edilen karışım soğumaya bırakılır. Soğumuş şuruba rendelenmiş limon kabukları, limon suyu ve pudra şekeri ilave edilir ve bu tüm malzemeler iyice karıştırılır. Karıştırma işlemi sona erdikten sonra, hazırlanan karışımı isteyenler plastik kaselere isteyenler de özel kalıplara döküp buzdolabının dondurucusuna kaldırır” ifadelerini kullandı.

Yaz mevsiminde limonunun adının bile serinletmeye yettiğini kaydeden Aksak; “Limon kış mevsiminde de yaz mevsiminde de ayrı ayrı ilgi görür. Limonlu dondurmalar, buz gibi limonatalar yazın serinlemeye bire birdir. Limonun adı bile bu sıcaklarda serinlemeye yeter. Kozan limon dondurması doğal limondan üretilir bu nedenle lezzeti kendine has ve özeldir.” dedi.