Lösemi hastası çocuklara moral veren ve her zaman onların yüzünde bir gülücük oluşturmaya çalışan Gönüllü Palyaçolar bu kez de ülkemizi adeta ateş çemberine alan orman yangınlarından zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için kolları sıvadılar.
(HABER MERKEZİ)-Lösemi hastası çocuklara moral veren ve her zaman onların yüzünde bir gülücük oluşturmaya çalışan Gönüllü Palyaçolar bu kez de ülkemizi adeta ateş çemberine alan orman yangınlarından zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için kolları sıvadılar.
Adana ve Mersin’de kendilerini Gönüllü Palyaçolar olarak tanıtan grup üyeleri, lösemi hastası çocukları ziyaret ederek, onları mutlu etmeye çalışırken diğer yandan da toplumsal konularda da farkındalık oluşturmaya devam ediyorlar. Geride bıraktığımız günlerde büyük korku ve paniğe neden olan ve aynı zamanda da büyük bir yeşil örtünün yok olup gitmesine neden olan Mersin orman yangınında zarar görenlerin yanlarına yine Gönüllü Palyaçolar koştu.
Hazırladıkları gıda ve giysi kolilerini kendi elleri ile ihtiyaç sahiplerine teslim eden Gönüllü Palyaçolar; “Orman yangınları son günlerde hepimizin ciğerini yakıp kavuran olayların başında geliyor. Hali hazırda devam eden yangınları çaresiz bir şekilde izlerken kendi bölgemizde de yangınlardan etkilenen aileler için kampanya düzenledik. Sesimizi duyan yardımseverler sayesinde gıda ve kıyafetlerden oluşan kolilerimizi yangından etkilenen bu noktaya getirdik ve ihtiyaç sahipleri ile buluşturmaya çalıştık. Emek veren, desten veren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.” dediler.
Böylesine kara günlerde dayanışmanın çok önemli olduğunu belirten Gönüllü Palyaçolar; “Bizim bölgemizde yangınlar şuanda durdu ancak ara ara yeni yangınlar çıkabiliyor ve anında müdahale ile çok büyümeden önleniyor. Ancak ülkemizin farklı noktalarında devam eden yangınlar hepimiz çok üzüyor. Dayanışma, birlik beraberlik içinde bu gibi günlerde çok önemlidir. Temennimiz yangınların bir an önce son bulması ve bir daha da tekrarının yaşanmamasıdır.” şeklinde konuştular.

SEYHAN ROTARY’DEN BÜYÜK SORUMLULUK
CEYHAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
KOŞAR ADIM LÖSEV TAKIMI İYİLİK İÇİN BULUŞTU
GÜLER: “DÜNYADA İLETİŞİM DİLİ DEĞİŞTİ”
ADANA’DA TAHTA RALLİ
