şişli escort - ataşehir escort - kadıköy escort - pendik escort - ümraniye escort - mecidiyeköy escort - taksim escort - beşiktaş escort - kartal escort - maltepe escort
Adana Escort Çukurova Escort Seyhan Escort Ankara Escort Keçiören Escort Polatlı Escort Mamak Escort Haymana Escort Etimesgut Escort Sincan Escort Pursaklar Escort Çankaya Escort Antalya Escort Kumluca Escort Muratpaşa Escort Kemer Escort Konyaaltı Escort Alanya Escort Manavgat Escort Kaş Escort Bursa Escort Eskişehir Escort Gaziantep Escort Şehitkamil Escort Nizip Escort Şahinbey Escort İstanbul Escort Mecidiyeköy Escort Fatih Escort Esenyurt Escort Avcılar Escort Küçükçekmece Escort Bakırköy Escort Kadıköy Escort Beşiktaş Escort Ümraniye Escort Sancaktepe Escort Beyoğlu Escort Kağıthane Escort Büyükçekmece Escort Kurtköy Escort Beylikdüzü Escort Maltepe Escort Nişantaşı Escort Merter Escort Tuzla Escort Bağcılar Escort Ataşehir Escort Pendik Escort Zeytinburnu Escort Sarıyer Escort Bahçelievler Escort Fulya Escort Çatalca Escort Bayrampaşa Escort Beykoz Escort Kartal Escort Sultanbeyli Escort Çekmeköy Escort Üsküdar Escort Başakşehir Escort Şerifali Escort Kayaşehir Escort Eyüpsultan Escort Güngören Escort Esenler Escort Şişli Escort İzmir Escort Konak Escort Gaziemir Escort Bornova Escort Urla Escort Buca Escort Çiğli Escort Balçova Escort Bergama Escort Karşıyaka Escort Bayraklı Escort Çeşme Escort Kayseri Escort Kocaeli Escort İzmit Escort Gebze Escort Malatya Escort Manisa Escort Mersin Escort Akdeniz Escort Silifke Escort Anamur Escort Yenişehir Escort Erdemli Escort Mezitli Escort Muğla Escort Bodrum Escort Dalaman Escort Fethiye Escort Milas Escort Datça Escort Marmaris Escort Samsun Escort İlkadım Escort Atakum Escort Adıyaman Escort Afyonkarahisar Escort Ağrı Escort Aksaray Escort Amasya Escort Ardahan Escort Artvin Escort Aydın Escort Balıkesir Escort Bartın Escort Batman Escort Bayburt Escort Bilecik Escort Bingöl Escort Bitlis Escort Bolu Escort Burdur Escort Çanakkale Escort Çankırı Escort Çorum Escort Denizli Escort Diyarbakır Escort Düzce Escort Edirne Escort Elazığ Escort Erzincan Escort Erzurum Escort Giresun Escort Gümüşhane Escort Hakkari Escort Hatay Escort Iğdır Escort Isparta Escort Kahramanmaraş Escort Karabük Escort Karaman Escort Kars Escort Kastamonu Escort Kırıkkale Escort Kırklareli Escort Kırşehir Escort Kilis Escort Konya Escort Kütahya Escort Mardin Escort Muş Escort Nevşehir Escort Niğde Escort Ordu Escort Osmaniye Escort Rize Escort Sakarya Escort Siirt Escort Sinop Escort Sivas Escort Şanlıurfa Escort Şırnak Escort Tekirdağ Escort Tokat Escort Trabzon Escort Tunceli Escort Uşak Escort Van Escort Yalova Escort Yozgat Escort Zonguldak Escort

Adana Güney Haber

Bakan Tüfenkci: “Yargının bağımsızlığı da yetmez, tarafsız olmasını sağlayacağız”

Bakan Tüfenkci: “Yargının bağımsızlığı da yetmez, tarafsız olmasını sağlayacağız”
259 views
03 Nisan 2017 - 0:18

Bakan Tüfenkci: “Yargının bağımsızlığı da yetmez, tarafsız olmasını sağlayacağız”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bizi sistemin boşluklarıyla, sistemin arızalarıyla uğraştırmaya çalıştılar ama biz bir yandan şeytan taşlarken bir yandan da Kabe’yi tavaf ettik, hizmet ettik sizlere. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet dediğinizde Türkiye şaha kalkacak” dedi.
ADANA (İHA) – Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bizi sistemin boşluklarıyla, sistemin arızalarıyla uğraştırmaya çalıştılar ama biz bir yandan şeytan taşlarken bir yandan da Kabe’yi tavaf ettik, hizmet ettik sizlere. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet dediğinizde Türkiye şaha kalkacak” dedi.
Bakan Tüfenkci, Adana’nın Yüreğir ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. 16 Nisan’da yapılacak referandumda vatandaşlardan evet oyu isteyen Bakan Tüfenkci, “Geleceğimizi oylamak için, irademizi oylamak için hep beraber 16 Nisan’da sandığa gidiyoruz ve evet diyoruz” dedi.
AK Parti olarak Türkiye’yi 2002’den bu yana her alanda tam 3 kat büyüttüklerini aktaran Bakan Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki Türkiye 11 bin dolarlardaki kişi başı milli gelirleri 25 bin dolarlara çıkartsın. İstiyoruz ki işimizi büyütelim, aşımızı büyütelim, Adana’yı büyütelim, Yüreğir’i büyütelim. Bunun için de 16 Nisan’da evet demeye var mıyız?” diye konuştu.
Gençlere meclisin yolunu da açtıklarını ifade eden Bülent Tüfenkci, “Gençlerin önü açılırsa meclisin hepsi gençlerden olacak diyorlar. Gençlerin enerjisiyle tecrübe birleştiğinde Türkiye şaha kalkacak. Gençlerimiz 15 Temmuz’da terörle mücadelede bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için, ezanımız için, namusumuz için, vatanımız için canlarını vermediler mi? Verdiler. Bu vatan için canını veren neden mecliste temsil edilmesin? Netice itibarıyla gençler sizlerin oylarıyla seçilecek. Beğenmediğiniz hiçbir gence de yol vermezsiniz. Neticede bu sistem tek millet istiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan istiyor. Bunun için de inşallah 16 Nisan’da hep beraber evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.
Dertlerinizin iş, aş ve yarınlar olduğunu kaydeden Bakan Tüfenkci, “Her yıl 1 milyondan fazla insanımız yeni iş bekliyor bizden. Onlara iş bulalım, esnafımızı, tüccarımızı, işçimizi, çiftçimizi büyütelim, ihracatçımızı büyütelim. Biz istiyoruz ki Türkiye daha da hızlansın. Etkin yönetimler gelsin. Biz istiyoruz ki Türkiye’de bürokratik engeller kalksın, vatandaş birinci sınıf vatandaş olsun. Bunun için, demokrasiyi, hukuku, özgürlüğü güçlendirmek için Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha bu ülkede çukur siyaseti olmazın. Biz istiyoruz ki bu ülkede terör saldırıları dursun. Biz istiyoruz ki PKK ile de DAEŞ ile de FETÖ ile DHKPC ile bir yandan mücadele ederken bir yandan da ülkeyi, ekonomiyi ve sizleri büyütelim. Bunun için sistemi değiştirmek istiyoruz. Bu coğrafya ucuz bir coğrafya değil. Eğer bu coğrafyada, Anadolu’da yaşamak istiyorsak güçlü hükümetler, güçlü meclisler, güçlü yönetimler, güçlü liderler olması lazım. Bunun için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyoruz” ifadelerini kullandı.
Koalisyon yönetimlerinin ülkede istikrar sağlamadığını anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:
“Bu ülkede provokasyonlar, manipülasyonlar olmasın istiyorsak Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyoruz. Gençlerimize iş bulalım. Bir daha bu ülke terör belalarıyla ulaşmasın. Daha müreffeh bir hayat için, daha güzel yarınlar için, birlik-beraberlik ve uzlaşma için hep beraber 16 Nisan’da evet diyoruz. Hayır diyenler de ‘geleceğiniz için hayır diyin’ diyor. Bu sistem iyiyse, bu sistem güzelse benim neden esnafım, niye gencim ‘bana iş, aş bulun’ diyor? Bizim daha fazla üretmemiz, istihdam sağlamamız için bu sistemi değiştirmemiz lazım. AK Parti olarak 15 yıldır tek başımıza iktidarız ve Allah’ın izniyle sizlerden her seçimde güvenoyu alarak çıkıyoruz ama biz iktidara geldiğimizde Türkiye’de kişi başı milli gelir 3 bin dolarlardaydı. Şimdi 11 bin dolarlara çıkarttık. Bu yeter mi? Yetmez. Bizim insanımıza Türkiye’de kişi başı milli gelirler niçin 20 bin dolarlar, 25 bin dolarlar olmasın? Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’de ihracat 33 milyar dolardı. Şimdi 150 milyar dolar. Yeter mi bu Türkiye’ye? Yetmez. Biz istiyoruz ki ihracatı 500 milyar dolara çıkaralım. Bunun için de hızlanmak lazım. Dünyayla rekabet edebilmek lazım. Bunun için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz.”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, darbe dönemlerini de hatırlatarak şunları söyledi:
“Bu sistemin kaymağını yiyenler devam etsin diyorlar. Yeni bir sisteme geçmemiz lazım. Bu sistemi değiştirmemiz lazım. İnsanımıza ekmek, iş, aş bulmamız lazım. Kadınlarımızı, gençlerimizi, çiftçimizi, esnafımızı daha da büyütmemiz lazım. Onun için de evet diyoruz. Eski sistemden yana olanlar hayır diyor. Tuzu kurular hayır diyor. Ama benim köylüm, esnafım, gencim, ‘değişsin artık bu sistem’ diyor. ‘Bu sistem tek adamlık, diktatörlük getiriyor’ diyorlar. Size soruyorum, hangi tek adam kendini yargıyla, sandıkla sınırlar? Hangi tek adam kendini 2 dönemle sınırlar. Onun için bu sistem tek şahsa değil, bu sistem milletin geleceğine dair bir sistemdir. Biz istiyoruz ki bu millet tek hakim olsun. Söz ve karar da milletin olsun istiyoruz. Birileri ‘milletin dediği olmasın’ diye hayır diyor. İstiyorlar ki eski sistem devam etsin. Sizler yetkiyi verdiğinizde, Ankara’ya gittiğinizde vesayet odakları başlarına çöksün, ‘Adanalının dediği değil, bizim dediğimiz olsun’ diyorlar. Biz istiyoruz ki 15 Temmuz’da darbeye hayır diyen Adanalı milli iradeye evet desin. Bazıları bu sistemde diyor ki ‘meclis güçsüz olsun, yargı güçsüz olsun, ekonomi güçsüz olsun’ istiyorlar ki her an provokasyonla manipülasyonla ekonomiyi çökertelim diyorlar ama biz istiyoruz ki ekonomimiz de yargımız da güçlü olsun.”
15 yıldır tek başına iktidarda bulunduklarını hatırlatan Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sistemi sağlamlaştıralım. Bizi engellemeye çalıştılar. Bizi sistemin boşluklarıyla, sistemin arızalarıyla uğraştırmaya çalıştılar ama biz bir yandan şeytan taşlarken bir yandan da Kabe’yi tavaf ettik, hizmet ettik sizlere. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet dediğinizde Türkiye şaha kalkacak. Yargının bağımsızlığı da yetmez, tarafsız olmasını sağlayacağız. Kim niye endişe duyar? Eğer yargı taraf tutacaksa bu ülkede, milletten yana taraf tutması gerekir. Anayasa değişikliğinde yargının taraftar olmasından rahatsız olup ‘hayır’ diyorlar. Niye diyorlar? Çünkü o hayırcılar bugüne kadar iktidar olmadıkları halde yargı eliyle iktidarmış gibi davranıyorlar da onun için. Bu ülkede 28 şubatları hatırlıyorsunuz. Her gün Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı telefonlara, gazetelere çıkar toplum mühendisliği yapardı. Biz istiyoruz ki bundan sonra herkes işini yapsın.”

 

“TÜRKİYE’Yİ HER ALANDA 3 KAT BÜYÜTTÜK, BAKAMAYACAĞIMIZ YÜZ YOK, SIKAMAYACAĞIMIZ EL YOK”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Hükümeti’nin 15 yılda Türkiye’yi her alanda 3 kat büyüttüklerini vurgulayarak, “Bakamayacağımız yüz yok, sıkamayacağımız el yok” dedi.
Yüreğir Kültür Merkezi’nde Bakan Tüfenkci’nin de katılımıyla Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Genişletilmiş İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer, halk otobüslerinin resmi bir tanıma sahip olmadığını belirterek bu eksikliğin giderilmesini istedi. Göğer, esnafın vergi yükünün de yüzde 8’e indirilmesini istedi. Özel halk otobüslerine engelli rampası zorunluluğunun Adana’da 10 milyon lira masrafa neden olduğunu kaydeden Göğer, bu zorunluluğun yeni hizmet vermeye başlanan otobüslerde uygulanması gerektiğini söyledi.
AK Parti olarak istişareye önem veren bir parti olduklarını vurgulayan AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da, “Aldığımız bilgileri hükümetimiz aracılığıyla hayata geçiren bir anlayışla yola çıktık” diyerek esnaftan referandumda evet oyu istedi.
Bakan Tüfenkci ise halk otobüsü esnafının toplumun omurgası olduğunu söyledi. Esnafı ezici rekabet karşısında korumaları gerektiğini söyleyen Tüfenkci, “Çünkü esnafımız Türkiye’nin yanındadır. Asla teröre ve anarşiye prim vermezler. Ülkenin birliğine, huzura prim verirler” şeklinde konuştu.
Esnafa yönelik pek çok ekonomik reform hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, odaların maddi ve temsil anlamda güçlendirilmesi için gerekli yasaların oda yöneticileri tarafından hazırlanması halinde kabul edeceklerini aktardı.
Türkiye’de sistem değişikliğine gidildiğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Bu araba 90’ın üstünde gitmiyor” benzetmesi yaparak şöyle devam etti:
“Dünyayla rekabet edelim diyoruz. Bir daha bu ülkede provokasyonlar olmasın, ekonomiler manipüle edilmesin. Kaybeden benim esnafım oluyor. İstiyoruz ki sistem belli olsun. İstikrar olsun. 5 yıl önümüzü görelim. Seçim derdiyle değil, geçim derdiyle uğraşalım. İşimizi, aşımızı büyütelim gençlere iş bulalım diyoruz. Her yıl 1 milyona yakın genç insanımıza iş bulmak zorundayız. Bu ne demek? Biz daha fazla üretmek zorundayız. Daha fazla yatırım yapabilmek durumundayız. Bunun için de bu bölgede bizim güçlü olmamız lazım. Bu coğrafya, Anadolu coğrafyası ucuz bir coğrafya değil. Burada güçlü olmayanlara yer yok. Görüyorsunuz terör saldırılarını. 15 Temmuzu sizler, bizler hep beraber yaşadık. Minibüsçü, otobüsçü, esnaf arkadaşlarımızla o gece darbeyi engellemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Sokaklara çıktılar araçlarını ortaya koydular ve hain darbe girişimini önlediler.”
Koalisyonların siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa neden olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Hızlanmamız, yeni bir modele geçmemiş lazım. Esnaf diyor ki ‘otobüslerimiz eskidi, destek verin değiştirelim.’ Biz de diyoruz ki destek verin değiştirelim, sistem değişince halk otobüsleri de değişir. Hazinede para olursa teşviklerimiz daha da artar. Para olmazsa ne vereceğiz? Biz sizlere inanıyoruz. Türkiye’ye güveniyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin en büyük özelliği nedir derseniz, bu sistemde söz sahibi artık millet olacak. Sıkıntı da bu. Eskiye, vesayete alışmış olanlar eski sistem devam etsin diyorlar. Artık Türkiye’de eğer 15 Temmuz darbe girişimini bu millet önlemişse artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Söz sahibi de karar sahibi de sizler olacaksınız, millet olacak” şeklinde konuştu.
Yeni sistemde meclisin zayıflatılacağına yönelik iddiaları da yalanlayan Bakan Bülent Tüfenkci, “Ne iktidarda ne muhalefet partisi milletvekilleri, isterse 300’ü bir araya gelsin, hükümet istemeden bir yasayı yasallaştıramazlar. Eğer hükümet o hükümet sırasına oturmazsa, komisyon oturmazsa o teklifi gündeme bile aldıramazlar, görüşemezler. Şimdi yeni sistemde biz istiyoruz ki meclis kendi görevini yapsın, yasama görevini yapsın, denetleme görevini yapsın. Diyorlar ki ‘meclisin denetleme görevi var.’ Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yürütme meclisin içinden çıkmayacağı için meclis güçlü olarak denetleyecek. Ama tam tersi anlatıyorlar. Şimdiki sistemde denetleme çok iyiydi diyorlar. İyi de 484 gen soru vermişsin, kaçı kabul oldu? Sadece meşgul ettin. Sadece meclisin işlemesini önledin. Dolayısıyla kimse kimseye algı operasyonu yapmasın. Yalanlarla iftiralarla işi götürmesin. Gerçekleri konuşalım. Şu an yargı da bağımsız. Ama yargının bağımsız olması yetmez, aynı zamanda tarafsız ve adil olması lazım. Şu an yanına tarafsızlığı da ekliyoruz. Peki bundan kim niye rahatsız olur da hayır der? Çünkü bugüne kadar yargı eliyle bazıları, bazı görüşler toplum mühendisliği yaptı da onun için. İktidarda olmadıkları halde iktidardaymış gibi davrandılar. Biz istiyoruz ki gençlerimizin önünü açalım. 18 yaşındaki gençlerin milletvekili olmasını da istemiyorlar. Bu vatan için canını veren gençler mecliste temsil edilmesin mi ya? Yeter ki siz o gençleri iyi yetiştirin, iyi eğitim verin” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı sisteminin Recep Tayyip Erdoğan için getirilmediğini söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci şunları söyledi:
“Onların rahatsızlığı, milletin seçmesinden rahatsız oluyorlar. Sıkıntı bu. AK Parti 15 yıldır iktidarda. Gerçekten de Türkiye’yi her alanda 3 kat büyüttük. Bakamayacağımız yüz yok, sıkamayacağımız el yok. Yolları 15 yıl önce de görüyordunuz şimdi de görüyorsunuz. Hadi hükümetler yapmak zorunda, 15 yıl önceki hükümetler neden yapmak zorunda değildi? Bizim işimiz hizmet ama gücümüz de sizsiniz. Sizler destek verdiğiniz sürece biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. Esnafımız, çiftçimiz, sanayicimiz için bu hizmeti yapacağız. Bu hizmetleri yaparken de istişareyle yapacağız. İnşallah 16 Nisan’da evet çıkar ve Türkiye yeni bir başarı hikayesi yazar. Türkiye yeni bir depara ve atağa kalkar. Göreceksiniz sistem hayata geçtikten sonra birçok şeyin çok daha kolay bir şekilde yürüdüğünü hep beraber göreceğiz. Eğer bu ‘sistem iyi, devam et’ diyenler hayır oyu kullanabilir, saygı duyarım. Ama bu sistem değişsin, gelecek daha güzel olsun diyorsanız onun için gelecek vadeden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet diyeceğiz. Türkiye’nin 1 senede başına gelenler başka ülkelere gelse Amerika da dahil 6 ayda kendine gelemezdi.”

 

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

casino siteleri slot siteleri
bahis siteleri canlı bahis siteleri
marmaris tekne turu