

Şam eski Askeri Ataşesi Prof. Dr. Arslan, ABD’nin Suriye’ye yönelik yapmış olduğu saldırı ile ilgili, “ABD, Suriye’de bekçisi dahi olmayan yerleri vurdu. Burada yapılan şey teknolojik savaştır” dedi.
ADANA (GÜNEY HABER)-Şam eski Askeri Ataşesi Prof. Dr. Arslan, ABD’nin Suriye’ye yönelik yapmış olduğu saldırı ile ilgili, “ABD, Suriye’de bekçisi dahi olmayan yerleri vurdu. Burada yapılan şey teknolojik savaştır” dedi.
ABD’nin Fransa ve İngiltere ile birlikte Suriye’de bazı noktaları yönelik yapmış olduğu operasyonu değerlendiren Şam eski Askeri Ataşesi Prof. Dr. Esat Arslan, ABD ile birlikte İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik yapmış olduğu harekâtla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın çelişkili davranışlar sergilediğinin altını çizen Prof. Dr. Arslan, “Trump aslında ‘Bul kareyi al parayı’ oynuyor. ABD aslında bu bölgede İran olmadığı takdirde silah satamayacağını çok iyi biliyor. Yani İran’ı hedef göstererek, diğer devletleri silahlandırıyor. Aslında, ABD bu coğrafyadaki devletlere istediği zaman, istediği silahı, istediği kadar veriyor. Bu da ayrı bir gerçek” dedi.
Öte yandan Suriye’de uzun yıldan bu yana sivil halka yönelik saldırıların devam ettiğini ve şimdiye kadar ABD’den böyle bir hamle gelmediğinin altını çizen Prof. Dr. Arslan, “Geçen seneden bu yana ne değişti? Geçen seneden bu yana bence hiçbir şey değişmedi. Aslında yapılan harekât ile ilgili olarak bütün dünyaya şu ders verildi Trump tarafından; “Biz sadece kimyasal silah kullanıp kullanmadığına bakacağız ve eğer kimyasal silah kullanmıyorsa bir daha bir şey yapmayacağız. Fakat bu harekâtın, bu amaçla yürütülmediğini herkes biliyor” diye konuştu.
KİMİN SİLAHI DAHA GÜÇLÜ?
ABD’nin yapılan harekât sırasında daha ağır ve daha donanımlı uçaklar kullanabileceğini ancak şuanda buna ihtiyaç duymadığını vurgulayan Prof. Dr. Arslan, “Şuanda büyük bir elektronik savaş yapıldığını ifade etmek istiyorum. Nedir bu elektronik savaşın içeriği? Operasyon öncesinde bütün her şeyi en ince teferruatına kadar yapılıyor. Yani bunlar elektronik karşı tedbirler, elektronik karşı tedbirlere karşın karşı tedbirler demektir. Daha açık ifade etmek gerekirse, burada kullanılan silahlar üzerinden tüm Arap dünyasına “Bakın benim silahım mı güçlü, senin silahın mı güçlü? diye İran tehdidi ile bölgeye bir mesaj veriyor Amerika.” dedi.
KLOR GAZI 1774 YILINDAN BU YANA KULLANILIYOR
Yapılan operasyonun çok fazla büyütülecek bir harekât olmadığının altını çizen Prof. Dr. Arslan, “Amerika’nın vurmuş olduğu hedefler arasında, içerisinde bekçinin dahi olmadığı yerler var. Yapılan operasyonu kafamızda büyütmemiz gerekiyor. Bu vurulan yerler milattan önce de bilenen yerler. Sizin kimyasal silah dediğiniz nedir? Bu ifade edilen klor gazı 1774 yılında bulundu ve o tarihten bu yana kullanılıyor.” şeklinde konuştu.