Sevginin en önemli göstergelerinden bir tanesi olan ve özel günleri daha özel hale getiren çiçeklerde artık canlı çiçek modası hakim oldu. Görünüm olarak daha şık olması aynı zamanda da verdiği kokularla insanlarda güzel duygular oluşması nedeniyle canlı çiçekler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor.
(HABER MERKEZİ)-Sevginin en önemli göstergelerinden bir tanesi olan ve özel günleri daha özel hale getiren çiçeklerde artık canlı çiçek modası hakim oldu. Görünüm olarak daha şık olması aynı zamanda da verdiği kokularla insanlarda güzel duygular oluşması nedeniyle canlı çiçekler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Hem insanlara daha hoş gelmesi hem de bir çiçeği bakıp büyütmenin insanlara moral verdiğini belirten çiçekçiler, yapma çiçeklerin artık eskisi kadar ilgi görmediğini, insanların canlı çiçeklere daha bir yoğun talep gösterdiklerini ifade ettiler.
İnsanların evlerinde artık daha çok canlı çiçek görmek istediklerini ve bu nedenle de canlı çiçek satışlarının özellikle yaz mevsiminde çok arttığını belirten Çiçek Satıcısı Nergis Sağır; “Çiçekler özellikle de canlı çiçekler her zaman insanların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Zaten biz çiçek ırkı açısından geniş bir tür çeşitliliğine sahibiz. Baharda yaz mevsimine doğru papatyalar olur, güller yaz mevsiminin ve sıcak havaların vazgeçilmezidir. Sonbahara doğru çok meşhur olan kasımpatı yetişir. Her dönemin ayrı bir çiçeği vardır. Tabi güller yaz mevsiminde ve sıcak havalarda yetişir dedik ama seralarda yetişen canlı taze gülleri her daim bulmak mümkündür. Bu kadar geniş çiçek dünyasında, insanlar istediklerini seçerek sevdiklerini mutlu ediyorlar.” dedi.
Canlı çiçeklerin eski moda yapma çiçek olarak adlandırılan süs eşyalarına göre daha çok rağbet gördüğünün altını çizen Sağır; “Eskiden doğum günlerinde, hasta ziyaretlerinde vs. hazır üretim çiçekler giderdi. Artık bunlar demode oldu. Günümüzde birçok çiçekçi artık bu tarz ürünleri satmıyor bile. Bunların yerini canlı ve saksıda çiçekler aldı. Çiçeği alanlarda çok mutlu oluyorlar bu durumdan. Çünkü o çiçeğin bakımı, büyütülmesi birçok insana moral ve motivasyon oluyor. Bu nedenle bizde çok sayıda canlı çiçek türü ile müşterilerimize hizmet sunmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“İLK BARETİM-İLK YELEĞİM” PROTOKOLÜ İMZALANDI
Kozan’da tarım işçilerine sıcak çorba ikramı
POLİS KAN VERİP, KÖK HÜCRE VE ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU
YÜREĞİR’DE AKŞAM ÇAYI BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR
“ADANALILARI METRO YÜKÜNDEN KURTARIN”
