şişli escort - ataşehir escort - kadıköy escort - pendik escort - ümraniye escort - mecidiyeköy escort - taksim escort - beşiktaş escort - kartal escort - maltepe escort
Adana Escort Çukurova Escort Seyhan Escort Ankara Escort Keçiören Escort Polatlı Escort Mamak Escort Haymana Escort Etimesgut Escort Sincan Escort Pursaklar Escort Çankaya Escort Antalya Escort Kumluca Escort Muratpaşa Escort Kemer Escort Konyaaltı Escort Alanya Escort Manavgat Escort Kaş Escort Bursa Escort Eskişehir Escort Gaziantep Escort Şehitkamil Escort Nizip Escort Şahinbey Escort İstanbul Escort Mecidiyeköy Escort Fatih Escort Esenyurt Escort Avcılar Escort Küçükçekmece Escort Bakırköy Escort Kadıköy Escort Beşiktaş Escort Ümraniye Escort Sancaktepe Escort Beyoğlu Escort Kağıthane Escort Büyükçekmece Escort Kurtköy Escort Beylikdüzü Escort Maltepe Escort Nişantaşı Escort Merter Escort Tuzla Escort Bağcılar Escort Ataşehir Escort Pendik Escort Zeytinburnu Escort Sarıyer Escort Bahçelievler Escort Fulya Escort Çatalca Escort Bayrampaşa Escort Beykoz Escort Kartal Escort Sultanbeyli Escort Çekmeköy Escort Üsküdar Escort Başakşehir Escort Şerifali Escort Kayaşehir Escort Eyüpsultan Escort Güngören Escort Esenler Escort Şişli Escort İzmir Escort Konak Escort Gaziemir Escort Bornova Escort Urla Escort Buca Escort Çiğli Escort Balçova Escort Bergama Escort Karşıyaka Escort Bayraklı Escort Çeşme Escort Kayseri Escort Kocaeli Escort İzmit Escort Gebze Escort Malatya Escort Manisa Escort Mersin Escort Akdeniz Escort Silifke Escort Anamur Escort Yenişehir Escort Erdemli Escort Mezitli Escort Muğla Escort Bodrum Escort Dalaman Escort Fethiye Escort Milas Escort Datça Escort Marmaris Escort Samsun Escort İlkadım Escort Atakum Escort Adıyaman Escort Afyonkarahisar Escort Ağrı Escort Aksaray Escort Amasya Escort Ardahan Escort Artvin Escort Aydın Escort Balıkesir Escort Bartın Escort Batman Escort Bayburt Escort Bilecik Escort Bingöl Escort Bitlis Escort Bolu Escort Burdur Escort Çanakkale Escort Çankırı Escort Çorum Escort Denizli Escort Diyarbakır Escort Düzce Escort Edirne Escort Elazığ Escort Erzincan Escort Erzurum Escort Giresun Escort Gümüşhane Escort Hakkari Escort Hatay Escort Iğdır Escort Isparta Escort Kahramanmaraş Escort Karabük Escort Karaman Escort Kars Escort Kastamonu Escort Kırıkkale Escort Kırklareli Escort Kırşehir Escort Kilis Escort Konya Escort Kütahya Escort Mardin Escort Muş Escort Nevşehir Escort Niğde Escort Ordu Escort Osmaniye Escort Rize Escort Sakarya Escort Siirt Escort Sinop Escort Sivas Escort Şanlıurfa Escort Şırnak Escort Tekirdağ Escort Tokat Escort Trabzon Escort Tunceli Escort Uşak Escort Van Escort Yalova Escort Yozgat Escort Zonguldak Escort

Adana Güney Haber

Kılıçdaroğlu: Siyasi partiler devlet olmazlar, devleti yönetirler”

Kılıçdaroğlu: Siyasi partiler devlet olmazlar, devleti yönetirler”
214 views
14 Mart 2017 - 0:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Pazar günü geldiği Adana’da bir dizi açılış yaptıktan sonra Adanalı muhtarlarla bir araya geldi

 Kılıçdaroğlu: Siyasi partiler devlet olmazlar, devleti yönetirler”

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seyhan Belediyesi’nin Bey ve Barbaros mahalle merkezleri ile Şakirpaşa Spor Kompleksinin açılışını yaptıktan sonra, vefat eden CHP’li Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Adıgüzel’in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Pazar günü akşam saatlerinde Adanalı muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada  “Devlet ayrı, siyaset ayrıdır. Siyasi partiler vatandaşın verdiği yetki içinde 4 yıl için devleti yönetirler, devlet olmazlar, devleti yönetirler. Şimdi tam bir parti devleti olacak.” dedi.

 

chp (5)

ADANA (GÜNEY HABER)-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet ayrı, siyaset ayrıdır. Siyasi partiler vatandaşın verdiği yetki içinde 4 yıl için devleti yönetirler, devlet olmazlar, devleti yönetirler. Şimdi tam bir parti devleti olacak.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seyhan Belediyesi’nin Bey ve Barbaros mahalle merkezleri ile Şakirpaşa Spor Kompleksinin açılışını yaptıktan sonra, vefat eden CHP’li Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Adıgüzel’in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Akşam saatlerinde Adanalı muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, hem muhtarların sorunlarını dinledi hem de referandumda HAYIR çıkmazsa ülkenin nasıl bir sürece gireceğini anlatıp, siyasi parti liderlerine anayasa değişikliğini canlı yayında tartışma teklifini yineledi

Muhtarlarla bir süre basına kapalı toplantı yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilerin de alındığı salonda yaptığı konuşmada, muhtarların sorununu ülkenin birçok yerinde dinlediği, nasıl çözüleceğini de bildiğini belirtti.

Muhtarlarla yapılan toplantının açış konuşmasını yapan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, muhtarların toplumun kılcal damarları olduğunu belirterek, “Muhtarlarımız mahallelerimizin gerçek temsilcisi, yerel yönetimlerin kurucu bir unsurudur.  Bu nedenle muhtarlıklarımız güçlendirilmeli, muhtarlarımız da yerel yönetimlerin önemli aktörleri olmalıdır” dedi.

Adanalı muhtarlar da sorunlarını kürsüden Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na aktarırken, referandumla ilgili görüşlerini de dile getirdiler.

Muhtarların dile getirdiği konulara tek tek not alan Kılıçdaroğlu, muhtarların aktardığı sorunların çözümünü CHP olarak çok iyi bildiklerini belirterek, CHP iktidarında muhtarlarla ilgili yapılacak düzenlemeleri anlattı. Kılıçdaroğlu, “Bize yetki vereceksiniz bakın bakalım çözülüyor mu çözülmüyor mu” dedi.

Her seçimde söz verip seçimden sonra verdiği sözleri unutan bir siyaset anlayışının tarihe gömülmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi halinde Türkiye’nin nasıl bir sürece gireceğini örneklerle anlattı.

Muhtarların SGK primleri nedeniyle icralık olduklarının dile getirildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ve milletvekillerinin SGK primlerinin bir kısmını devletin ödediğini ancak seçimle gelen muhtarların bundan yararlanamadığını, aynı uygulamanın muhtarlar için de geçerli olmasını savunduklarını ifade etti.chp (7)

Kılıçdaroğlu, asgari ücret vaatlerini partisinden seçilen tüm belediyelerde yerine getirdiklerini, aile sigortasını da pek çok belediyenin uygulamaya başladığını anlattı.

Yıllarca “Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır” ile uğraştığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Eğer cebinizi değil vatandaşın cebini düşünürseniz bütün bu sorunların hepsi çözülür ama ‘Seçildik hele şu malı götürelim’ derseniz vatandaşın sorununu değil kendi sorununuzu çözmüş olursunuz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, anayasaların birer toplumsal uzlaşma belgeleri olduğuna dikkati çekerek farklı partilere oy verenlerin tamamının temel haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Mevcut siyasi sistemde vatandaşın oy verdiği partiden seçilen milletvekillerine telefonla ulaşabildiğini, yapılacak değişiklik sonrası buna gerek kalmayacağını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Çünkü o milletvekili de bakanı arayacak. Bakan da milletvekili, Meclis’e geliyor. Yeni modelde bakanların hiçbirisi milletvekili değil. Milletvekili telefon açacak bakan da diyecek ki ‘Kardeşim ben seçimle gelmedim, beni seçen bir kişi. Bana niye telefon ediyorsun?’ Hiçbir bürokrat sizin telefonunuza da çıkmayacak. Milletvekili de telefona çıkmayacak.”

Kılıçdaroğlu, mevcut modelde hükümetin kurulduktan sonra TBMM’de güven oyu aldıktan sonra yola devam ettiğini, yeni modelde güvenoyu olmadığını belirtti.

Buna karşı vatandaşın “Biz 550 milletvekili seçtik Ankara’ya gönderdik. Allah aşkına bunlar orada ne yapacak. Hükümeti denetleyemeyecek” diyeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, hükümetin güvenoyu istemeye bile tenezzül etmeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, A veya B partisi değil bir vatandaş olarak konuştuğunu ifade ederek “Hepimizin oturup üzerinde düşünmesi gerekiyor. Neden biz bu sistemden vazgeçiyoruz, neden yeni bir rejim getiriyoruz, hangi akla hizmet?” dedi.

Mevcut sistemde bir bakanın yolsuzluk yapması, işini yapmaması veya güven vermemesi halinde hakkında gensoru verildiğini, yeni modelde gensoru olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Malı götür, Meclis bir şey yapamayacak. Peki arkadaşlar bu doğru mudur? Bir bakan en azından şundan çekinmeli ‘Yanlış bir şey yaparsam yarın Meclis’te hakkımda gensoru verirler, çıkıp hesabını vermek zorundayım.’ Bu da yok. Bu model doğru mudur, yanlış mı bunu da düşünmeniz lazım.” dedi.

chp (9)

“DEVLET AYRI, SİYASET AYRIDIR”

Yeni modelde kaç bakan olacağının bilinmediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bilen var mı? Ben de bilmiyorum. 10 bakan mı, 15, 20, 50 bakan mı veya başkan diyecek ki ‘Hiç bakanlara ihtiyaç duymuyorum. Bakanlık yok.’ diyecek. Sonra şu olacak bir sabah kalkacak diyecek ki ‘Milli Eğitim Bakanlığını kapattım gerek yok veya Milli Savunma Bakanlığını kapattım gerek yok’. Böyle bir yetki verilebilir mi bir kişiye?”

Kılıçdaroğlu, mevcut modelde kaç bakanlık olacağının ve yetkilerinin TBMM tarafından kanunla belirlendiğine dikkati çekerek, yeni modelde TBMM’nin böyle bir yetkisinin olmadığını, bir kişinin istediğini belirleyeceğini öne sürdü.

Yeni modelde “başkan yardımcısı” sayısının da bilinmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, “İstediği kadar yardımcısı olacak. Başkan aynı zamanda partisin de genel başkanı olacak. Bunun için mesela 81 ildeki il başkanını başkan yardımcısı olarak tayin edebilecek.” dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Devlet ayrı, siyaset ayrıdır. Siyasi partiler vatandaşın verdiği yetki içinde 4 yıl için devleti yönetirler, devlet olmazlar, devleti yönetirler. Şimdi tam bir parti devleti olacak. Bu yanlış mıdır, doğru mudur, vicdanınızda ölçüp, tartacaksınız. Hangisi yanlış, hangisi doğrudur, kararı siz vereceksiniz. Nisan ayında sandığa gideceksiniz kararınızı vereceksiniz.”

Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da oylanacak anayasa maddelerinin kabul edilmesi durumunda yetkilerin bir kişide olacağını belirtti.

Vatandaşların “Olsun, ne olacak ki?” diye düşünebileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bir partinin genel başkanı hakim tayin etsin mi etmesin mi? Bunu vicdanınıza sormak zorundasınız. Partinin genel başkanı hakim tayin ederse ne olur? Düşünün CHP Genel Başkanı hakim tayin ediyor. Allah aşkına başka bir partiden olan kişi o hakime güvenir mi? Yargı bağımsızlığı orada bitiyor zaten. Güçler ayrılığı ilkesi bitmiş oluyor. Güçlerin birliği oluyor. Her şey bir kişide oluyor. Yargı bağımsızlığı, yürütme, yasama tamamen bir kişinin kontrolünde oluyor. Bir kişinin kontrolünde olduğu zaman sorun çıkar.”

Asıl temel tehlikenin unutulmaması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

“Peki bazı arkadaşlar ‘Olsun ne olacak ki, her şey bir kişinin kontrolünde olsun’ diyebilir. Bunu düşünen vatandaşlarımız da olabilir. Adaletin çok daha ötesinde başka bir tehlike var. Bir kişiyi ikna ettiğiniz zaman en geç 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyet Devletini ele geçirirsiniz. Niye 24 saat diyorum. Çünkü bunun bir hazırlığı var, oturup valileri görevden alacaksın, yeni valiler, yeni kaymakamlar, yeni savcılar, yeni hakimler, yeni generaller tayin edeceksin. Kızıyorlar FETÖ terör örgütü 35 yıldır devlette yapılandı diye. 35 yıla gerek yok bir kişiyi ikna ettiğin zaman 24 saat içinde devleti ele geçireceksin. Hakim sizden, vali sizden, kaymakam sizden, emniyet müdürü sizden herkes sizden. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir kişiye teslim edilecek bir devlet midir.? Üzerinde oturup düşünmemiz lazım.”

Kılıçdaroğlu, millette olan yetkinin alınarak bir kişiye verilmek istendiğini, o kişinin istediği zaman TBMM’yi de feshedebileceğini savundu.

Tarihten ders çıkartılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“1924 Anayasası görüşülürken Meclis’i fesih yetkisi Mustafa Kemal Atatürk’e verilmek istenir. İki genç milletvekili kürsüye çıkarlar. ‘Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyoruz’ derler. ‘Bu memleket için neler yaptığını da çok iyi biliyoruz. Çok değerli bir komutan, bu ülke için fedakarca çalıştı. Ama kimse kusura bakmasın bizi buraya Gazi Mustafa Kemal Atatürk değil, bizi buraya millet gönderdi. Milletin meclisini kimse feshedemez’ diyorlar. 127 oyla reddedilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu konuşmayı yapan iki kişiyi daha sonra bakan yapar. Kendi tarihimizden ders çıkartmasını bilmeliyiz. Eğer siz hatadan ders çıkartmazsanız tarih tekerrür eder. Hatadan ders çıkartırsanız tarihi tekerrür ettirmezsiniz. Siz 80 milyon olarak milletvekili gönderiyorsunuz. Bir kişi kalkıyor ‘Ben bu Meclis’i feshedeceğim’ diyor. ‘Evet’ derseniz bu yetkiyi vereceksiniz. ‘Hayır’ derseniz bu yetkiyi vermeyeceksiniz.”

“Hayır çıkarsa kaos olur” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Niye kaos olsun? Sayın Cumhurbaşkanı yerinde kalacak, 2019’a kadar zaten görev başında. Kim seçti? Millet seçti, milletin oyuna saygı duymayacak mıyız? Saygı duyuyoruz. Sayın Başbakan, bakanlar yerinde kalacak. TBMM yerinde kalacak, kanunlar gelecek, oturulacak ve tartışılacak. Efendim parlamenter sistemde kanunlar çıkmıyormuş, kim dedi kanunlar çıkmıyor diye? Daha geçen hafta 100’ün üstünde kanun çıktı, kavga oldu mu? Çoğu vatandaşın haberi bile olmamıştır. Uzlaşma içinde çıkar” ” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu yalan söylüyor” diyenlere televizyon programında canlı yayında tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Çıksınlar beni mahcup etsinler. Yanlış biliyorsam ben de öğrenmiş olayım. Siz yarım saat konuşun bana 15 dakika verin, ona da razıyım” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’na kara kalemle çizilmiş portresi hediye edildi.

 

 

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

casino siteleri slot siteleri
bahis siteleri canlı bahis siteleri
marmaris tekne turu