logo

18 Şubat 2020

KVKK Konulu Eğitim Semineri Tamamlandı

Türkiye Barolar Birliği, Adana
Barosu ve Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (TÜRAVAK)
işbirliği ile düzenlenen “Teori ve Uygulama Açısından Kişisel Verilerin
Korunması” konulu üç günlük sertifikalı ileri eğitim programı Baro
Tesisleri’nde tamamlandı. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sertifika töreninde
yaptığı konuşmasında, bu dönemin en önemli alanlarından birinin KVKK olduğunu
söyleyerek, eğitimlerin önemine dikkat çekti.

(HABER
MERKEZİ)-Türkiye Barolar Birliği, Adana Barosu ve Türkiye Avukatları Sosyal
Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (TÜRAVAK) işbirliği ile düzenlenen “Teori ve
Uygulama Açısından Kişisel Verilerin Korunması” konulu üç günlük sertifikalı
ileri eğitim programı Baro Tesisleri’nde tamamlandı.

Eğitim
seminerine Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sinem
Tanrısınatapan, Av. Timur Ortatepe ve Av. Furkan Kılıç katıldı. 

Moderatörlüğünü
TBB Eğitim Merkezi Kurul üyesi Av. Şadan Tutumlu’nun yaptığı programda; Dr. Damla
Songur Hacıgüzeller (Atılım Üniversitesi Bilişim Hukuku Öğretim Üyesi), Av.
Mehmet Ali Koksal (CIPT), Av. Burak Memiş (Avukat-Bilgisayar Mühendisi)
tarafından eğitim verildi.

TÜRAVAK
Yönetim Kurulu üyesi ve Saymanı Av. E. Özge Bayır’ın da katılımıyla, üç gün
devam eden ve 50’şer dakikalık 24 dersten oluşan eğitim programı sonunda
katılımcılara törenle sertifikaları Baro Başkanı Av. Veli Küçük tarafından
verildi. Seminere Adana, Gaziantep, Antalya ve İzmir Barolarından 103 avukat
katıldı.

Baro
Başkanı Av. Veli Küçük, sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, bu dönemin en
önemli alanlarından birinin KVKK olduğunu söyleyerek, eğitimlerin önemine
dikkat çekti.

Baro
olarak KVKK Komisyonu oluşturduklarını belirten Av. Veli Küçük yaptığı
konuşmada; “Meslektaşlarımızın kendilerini sürekli yenileyebilmeleri için
eğitimlere çok önem veriyoruz.

Geçmiş
dönemde olduğu gibi bu yılda Baromuzda düzenlemiş olduğumuz eğitimler ve
seminerlerle, meslektaşlarımızın mesleki gelişimine büyük katkı sağladık.
Bundan sonra da eğitim çalışmalarımız devam edecektir. Bugün, meslektaşlarımıza
KVKK sertifikası vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. TÜRAVAK ve Türkiye Barolar
Birliği’ne emekleri ve katkılarından dolayı Adana Barosu olarak teşekkürlerimi
sunuyorum. Meslektaşlarımıza başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın
ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan avukatlara sertifikaları takdim
edildi.

Programda;
“Veri Koruma Mevzuatına Giriş, Tanım ve Kavramlar,  Genel İlkeler,  Kişisel Verileri İşlemenin Hukuki
Sebepleri,  Özel Nitelikli Kişisel
Verileri İşlemenin Hukuki Sebepleri, 
Kişisel Verilerin Silinmesi, 
Kişisel Verilerin Yurtiçine Aktarılması, 
Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılması,

 Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri, Aydınlatma
Yükümlülüğü, İlgili Kişinin Hakları,  Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükler İlgili
Kişi Başvurusu ve Şikâyet Başvurusu, Kurulun İnceleme Usul ve Kararları,
Suçlar, Kabahatler, İstisnalar, VERBİS’e Kayıt Yükümlülüğü ve İstisnaları
VERBİS’e Kayıt İçin Gereken Bilgiler Teknik Ve İdari Tedbirler Envanter Nasıl
Hazırlanır? Uyum Projesi Nedir, Nasıl Yürütülür? Tasarlanması Gereken Süreçler?
İlgili Kişi Başvurusu Süreçleri Yeni Süreçlerin VERBİS’e Kaydı Süreci Veri
İşleyenlerin Deneyimi Süreci Veri Aktarımlarının Kayıt Altına Alınması Süreci
anlatıldı.

Share
311 Kez Görüntülendi.

Yeni Yorumlar Kapalı.