hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

Zorunlu Trafik Sigortasında Tavan fiyat dönemi tatmin etmedi

Son Güncelleme :

28 Haziran 2017 - 0:49

/ 214 views kez okundu.
Zorunlu Trafik Sigortasında Tavan fiyat dönemi tatmin etmedi

Zorunlu trafik sigortalarında tavan fiyat uygulaması başladı. Sigorta pirimleri yüzde 50 oranında ucuzlarken, bazı araç sahiplerinin yapılan indirime rağmen trafik sigortası primlerini çok yüksek bulduğu bildirildi.

 

ADANA (GÜNEY HABER)-Zorunlu trafik sigorta fiyatlarına 2 yıl boyunca peş peşe zam yapıldığını ve yapılan zamların ardından pek çok araç sahibinin aracına trafik sigortası yaptıramaz duruma geldiğini belirten sigorta acentesi sahibi Yakup Toprak, “Uzun zaman ülke gündemini meşgul eden ve büyük tartışmalara neden olan zorunlu trafik sigortalarına ‘Tavan Fiyat’ uygulaması yapıldı. Bu uygulama sayesinde trafik sigortasi fiyatları yüzde 50 oranında ucuzladı. Yapılan yenilemesi ise araç sahiplerini ikiye ayırdı. Bazıları yapılan indirimi yerinden bulurken, bazıları yapılan indirimin yetersiz kaldığını söylüyor.” dedi.

Sigorta primlerindeki artış nedeniyle çok sayıda kişinin aracına zorunlu trafik sigortası yaptırmadan kullandığını ileri süren Yakup Toprak, “Bazı insanlar gerçekten maddi gücü yetersiz kaldığı için aracına trafik sigortası yaptırmak istemiyor. Bazıları da fiyatları protesto etme amacıyla aracına sigorta yaptırmıyor. Bu durumda aslında hem araç sahipleri hem de sigorta şirketleri zarar ediyor. Çünkü sigortasız araç kullanan kişiler günün birinde ceza ödemek zorunda kalacak. Sigorta şirketleri de az kişi sigorta yaptırdığı için daha az para kazanmış olacak” diye konuştu.

Her ne olursa olsun araç sahiplerini araçlarına zorunlu trafik sigortası yaptırmadan, trafiğe çıkmamaları konusunda uyaran Yakup Toprak, “Sigortasız araç kullanmak çok büyük suç. Her hangi bir trafik kontrolü noktasında bu durumun tespit edilmesi sonucunda araç sahibine büyük trafik cezası yazılacak ve kullandığı araca da el konulacak. El konulan aracını ise sigorta yaptırdıktan sonra alabilecek. Ayrıca sigortası olmayan bir aracın her hangi bir kaza olayına karışması durumunda haklı olsa dahi kanunlar çerçevesinde yüzde 100 suçlu olacak. Böyle bir durumu kimse yaşamak istemez. O yüzden herkesin aracına sigorta yaptırması gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.