reklam
reklam
DOLAR 38,5340 % 0.08
EURO 44,1064 % 0.25
STERLIN 51,7347 % -0.09
FRANG 46,8046 % 0.12
ALTIN 4.113,22 % 0,19
BITCOIN 94.287,90 -0.372
reklam

Türkmen 4+4+4 sisteminin karnesini istedi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
reklam

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Milli Eğitim Bakanı Bakanına, 4+4+4 eğitim sisteminin kız çocuklarının eğitimine etkisini sordu.

ADANA (GÜNEY HABER)-CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Milli Eğitim Bakanı Bakanına, 4+4+4 eğitim sisteminin kız çocuklarının eğitimine etkisini sordu.

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz’ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde, “çok tartışmalı olarak, 222 sayılı ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle 2012-2013 öğretim yılında uygulamaya geçilen 4+4+4 şeklinde formüle edilen 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminde 5. Yılı doldurmuş bulunuyoruz. Bu konudaki en büyük tartışma konusu ise eğitim sendikalarının ve eğitimcilerin 4+4+4 eğitim sisteminin örgün eğitime devam eden kız çocuklarının sayısını düşüreceği ve erken yaşta evliliklerin sayısında da artışlar yaşanabileceği yönündeydi. “ diyen Elif Doğan TÜRKMEN, Bakan’dan Adana’da ve Türkiye genelinde bu konudaki rakamsal verileri açıklamasını istedi.

12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİMDE KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİME ERİŞEBİLİYOR MU?

Türkmen, İsmet Yılmaz’dan şu sorularına yanıt istedi:

Adana’da ve Türkiye genelinde, son 5 yılda, ilköğretim çağında olup okula gitmeyen kız çocuklarının sayısı ne kadardır? Aynı durumdaki erkek çocuk sayısı ne kadardır?

Adana’da ve Türkiye genelinde, 4+4+4 sistemine geçilmeden önceki son 5 yılda, 2007-2012 tarihleri arasında ilköğretim çağında olup okula gitmeyen kız çocuklarının sayısı ne kadardı? Aynı durumdaki erkek çocuk sayısı ne kadardı?

Adana’da ve Türkiye genelinde zorunlu eğitimde ilk 4 yılı ve ikinci 4 yılı bitirdikten sonra okula devam etmeyen kız çocuklarının sayısı ne kadardır? 4+4+4 sistemine geçilmeden öncesi son 5 yılda ilkokulu ve ortaokulu bitirdikten sonra eğitimine devam etmeyen kız çocuklarının sayısı ne kadardı?

Adana’da ve Türkiye genelinde son 5 yılda örgün eğitime devam etmeyen kız öğrenci sayısı açık lisede okuyan öğrenci sayısına oranla artış göstermiş midir?

Son 10 yılda Adana’da ve Türkiye genelinde kadınların okuma-yazma oranı nedir? Yıllar bazında açıklar mısınız?

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.