reklam
reklam
DOLAR 38,1941 % 0.47
EURO 43,7164 % 0.37
STERLIN 50,9361 % 0.3
FRANG 46,7435 % 0.77
ALTIN 4.082,08 % 0,46
BITCOIN 84.459,53 -0.562
reklam

 “Vatandaşın mutfağına da göz dikildi”

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yemek kartı kararına tepki gösterdi:

 “Vatandaşın mutfağına da göz dikildi”

 CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, çalışanlara verilen yemek kartları ve çeklerinin marketlerde kullanılamayacak olmasını ‘anlamsız ve gereksiz’ bir karar olarak değerlendirdi. Tümer, vatandaşın mutfak harcamasına bile göz dikildiğine işaret etti.

ADANA (GÜNEY HABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, çalışanlara verilen yemek kartları ve çeklerinin marketlerde kullanılamayacak olmasını ‘anlamsız ve gereksiz’ bir karar olarak değerlendirdi. Konuyu  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirmeye hazırlanan Tümer, Türkiye’de özellikle dar gelirli vatandaşların önüne her geçen gün başka  bir engel konulduğuna işaret etti.
İşsizlik ve yoksulluğun arttığı ülkemizde binlerce çalışanın kullandığı yemek kartlarının vatandaşın mutfak ihtiyacı için büyük önem taşıdığını kaydeden Tümer, “Yemek kartlarında veya yemek çeklerinde günlük yemek ihtiyaçlarının dışında kalan miktarı evlerinin, çocuklarının, bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere marketlerden alışveriş yapan vatandaşın artık marketlerden alışveriş yapamamasına yönelik alınan karar son derece anlamsız ve gereksiz bir karardır” dedi.
BU DURUMA SON VERİLMELİ!
Bu kararın yemek kartlarını mutfak ihtiyaçlarına harcamak için evlerinden yemek hazırlayarak işyerlerine götüren çalışanların özverisine ve ailesini sahiplenme duygusuna da sekte vurduğuna dikkat çeken Tümer, “Zaten çoğunluğu asgari ücretle çalışan halkımızın yemek kartlarını marketlerde kullanamaması nedeniyle mutfak harcamasını da tamamen maaşından ayırmak zorunda  kalacaktır. Bu gereksiz duruma bir an önce son verilmelidir” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.