hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

“Yapılan teşebbüsün adı vatana ihanettir”

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2017 - 0:30

/ 444 views kez okundu.
“Yapılan teşebbüsün adı vatana ihanettir”

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç:

“Yapılan teşebbüsün adı vatana ihanettir”

 AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, Türkiye-Madagaskar Dostluk Grubu Başkanı Av. Mehmet Şükrü Erdinç, 15 Temmuz 2016’da yapılan girişimin adının vatana ihanet olduğunu söyledi. 

ADANA (GÜNEY HABER)-AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, Türkiye-Madagaskar Dostluk Grubu Başkanı Av. Mehmet Şükrü Erdinç, 15 Temmuz 2016’da yapılan girişimin adının vatana ihanet olduğunu söyledi.

Milletvekili Erdinç, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili mesaj yayımladı. Türkiye’nin, 15 Temmuz 2016 tarihinde, saat 22 civarında başlayıp ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Milletvekili Erdinç, “Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için var olan Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine çöreklenmiş, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vatanını, milletini seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletine ve milletine sahip çıkmaya davet etti. Milletimiz ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıktı. Milletimizin kararlı ve cesur tutumu karşısında, darbecilerin silahları, tankları, helikopterleri, ne de uçakları işe yaramadı. Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımızın da imanı vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesinin hain girişimi milletin iradesiyle başarısız oldu. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmadı. Ve meydanı darbecilere bırakmadı. Halkımız, gece boyunca sayısız kahramanlık destanı yazdı. Gencinden yaşlısına, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimiz parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut oldu” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ UYARMIŞTI’

Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bu kesime, gittiklerini yolun yanlışlığını, arkalarına takıldıkları elebaşlarının ihanetlerini anlattı. Tıpkı diğer terör örgütlerine sempati duyanlar gibi, bunların da gözlerini açıp gerçekleri görmeleri, kulaklarını açıp hakikatleri duymaları, dillerini çözüp doğruyu ikrar etmeleri için sabırlı ve sağduyulu bir çaba içinde oldu. Hatta ‘Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir’ diye bu kadar açık bir tanım da yaptı. Bundan sonra, ne Fethullahçı Terör Örgütünü, ne de diğer terör örgütlerini destekleyenler konusunda en küçük bir müsamaha, en küçük bir merhamet gösterilmeyecektir. Bizim için, milletimizin ve devletimizin bekası, her şeyin önünde gelir” şeklinde konuştu.

Milletvekili Erdinç, darbe girişimini, yıldönümünde bir kez daha şiddetle ve nefretle kınadığını belirterek “15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacağız ve unutturmayacağımız. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında, söz konusu çeteye mensup olanların yakalanıp adalete teslim edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir. Verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.

Bu vesile ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Vatan, bayrak ve millet uğruna ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağız” dedi.