

Adana Meydan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili olarak 1980 – 2000 yıllarını kapsayan iddialarla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı 20 yılda defnedilen bebeklerin araştırılmasını istedi. Yapılan incelemedeyse Adana kent merkezinde 20 yılda 2 bin 971 bebeğin defnedildiği belirlendi.
ADANA (GÜNEY HABER)-Adana Meydan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili olarak 1980 – 2000 yıllarını kapsayan iddialarla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı 20 yılda defnedilen bebeklerin araştırılmasını istedi. Yapılan incelemedeyse Adana kent merkezinde 20 yılda 2 bin 971 bebeğin defnedildiği belirlendi.
Adana Meydan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 1980 – 2000 yılları arasında dünyaya gelen bebekler iddiaya göre para karşılığında başka ailelere verildi. İddia edilen olaylarla ilgili Reşit Ongun isimli genç adamın bir televizyon programına çıkarak öz anne ve babasını aradığını söylemesi ile birlikte Türkiye’nin gündemine oturdu. Daha sonra benzer olayları yaşayan ailelerinde ortaya çıkması ile birlikte Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Sağlık Bakanlığı da olayla ilgili inceleme başlattı.
MEZARLIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI RAPOR HAZIRLADI
Başsavcılığın soruşturma başlatması üzerine harekete geçen Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı’ndan 1980 – 2000 yılları arasında şehir merkezinde bulunan mezarlıklarda yapılan bebek defin işlemlerinin kaydını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Mezarlıklar Daire Başkanlığı, günler süren incelemenin ardından hazırlamış olduğu raporu İl Emniyet Müdürlüğü’ne sundu. Hazırlanan raporda ise 20 yıllık sürede şehir merkezinde bulunan mezarlıklara 2 bin 971 bebeğin ölüm raporları ile defnedildiği bildirildi.
BEBEKLERLE İLGİLİ ARAŞTIRMA DEVAM EDİYOR
Mezarlıklar Daire Başkanlığı çalışmalarını tamamlarken, raporda bebeklerin sadece isimleri ve defnedilme tarihleri bulunuyor. 2 bin 971 bebeğin neden öldüğü, hangi hastaneden geldiği ve ailelerinin belirlenme çalışmaları devam ediyor. Mezarlıklar Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, “Mezarlıklarda kimin nerede ve nasıl öldüğüne dair bilgi bulunmaz. Burada sadece ölen kişilerin ölüm raporları kontrol edilir, savcılık belgesine bakılır. Bunun dışında ölen kişinin ismi ve defin tarihi yer alır.” denildi.
MAĞDUR AİLELER ÇOCUKLARINI İSTİYOR
Söz konusu hastanede bebeklerinin kendilerinden alınarak başka ailelere verildiğini iddia eden mağdur aileler ise, “Bizim çocuklarımız hayatta. Dünyaya getirdiğimiz yavrularımıza öldü denildi. Ancak onlar ölmedi. Eğer ölseydi bize ölüm raporları verilirdi, biz de çocuklarımızı kendimiz toprağa verirdik. Ama onlar ölmedi. Zaten pek çok ailenin elinde çocuklarının ölmediğine dair belge var. Doktorlar ilaç istemiş, onlara dair reçetelerimiz var. Bizler çocuklarımızın bizlere verilmesini istiyoruz. Ayrıca o dönem çok sayıda bebek için öldü denildi. Hastanede bizlerin duyduğu ölüm haberleri ile mezarlıklar müdürlüğünün tespit etmiş olduğu sayı çok az. Bu bizim söylediklerimiz daha da güçlendiriyor.” şeklinde konuştu.