Mersin Barosu’nda açıklama tartışmasında yaşanan olayları Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu kınadı.
“Erkek şiddetinin boyutunu, eğitim, kültür, mevkii ile değişmezliğini bir kere daha göstermiştir…”
Mersin Barosu’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklama sırasında Kadın Hakları Merkezi üyeleri ile Baro Başkanı Ali Er ve bazı avukatlar arasında tartışma yaşandı. Baro Başkanı Er’in açıklamasının ardından kürsüye gelerek bir açıklama yapmak isteyen Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Şilan Türk’e konuşma hakkı verilmemesi gerginliğe neden oldu. Mersin Barosu’nda yaşanan bu olayları kınayan Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde Mersin Barosunda yaşanan olaylar bize erkek şiddetinin boyutunu, eğitim, kültür, mevkii ile değişmezliğini bir kere daha göstermiştir” dedi.
ADANA (GÜNEY HABER)-Mersin Barosu’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklama sırasında Kadın Hakları Merkezi üyeleri ile Baro Başkanı Ali Er ve bazı avukatlar arasında tartışma yaşandı. Baro Başkanı Er’in açıklamasının ardından kürsüye gelerek bir açıklama yapmak isteyen Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Şilan Türk’e konuşma hakkı verilmemesi gerginliğe neden oldu. Kadın Hakları Merkezi Başkan ve üyeleri, her yıl TÜBAKKOM tarafından hazırlanan ortak metinde ‘hayır’ kelimesi büyük harflerle yazıldığı için açıklamaya izin verilmediğini öne sürerek, merkezdeki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar
Baro Başkanı Er “Sıkıntı ‘HAYIR’ın büyük olmasında. Gündemde olan bir konu, hassas bir konu. ‘Evet’ de olsa aynısını yapardım, ‘hayır’ da olsa aynısını yapardım”
Mersin Barosu’nda yaşanan bu olayları kınayan Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu;8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde Mersin Barosunda yaşanan olaylar bize erkek şiddetinin boyutunu, eğitim, kültür, mevkii ile değişmezliğini bir kere daha göstermiştir” dedi.
Adana barosu kadın hakları komisyonu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Mersin Baro Başkanı Av. Ali Er, TUBAKKOM (Türkiye Baroları Kadın Komisyonları) dönem sözcüleri tarafından hazırlanan ve tüm barolarda eş zamanlı olarak basın ile paylaşılan açıklama metninin okunmasına “sakıncalı bularak” engel olmuş, Merkez üyelerini istifaya zorlamış, bu konuda açıklama yapmak isteyen Kadın Hakları Merkezi üyesi meslektaşımızı tartaklayarak kürsüden uzaklaştırmıştır.
Av. Ali Er bulunduğu makama, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmak ve bu değerleri yerleştirmek amacı ile seçildiğini unutmuş görünmektedir. Av. Ali Er’i 8 Mart’ta kadına yönelik gösterdiği bu tutum nedeni ile Adana Barosu / Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kınıyoruz.
Kadına karşı her türlü ayrımcılığın, tüm istikbal beklentilerinin ve politikaların üzerinde olması gerekliliğini bir kere daha hatırlatarak, kadınlara yönelik şiddet dolu eylemi nedeniyle Av. Ali Er, bulunduğu makamı işgale son vermelidir.
Biz, Adana Barosu (Kadın Hakları Komisyonu) olarak Mersinli meslektaşlarımıza mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, her türlü eylemlerinde destekçileri olacağımızı bildiririz.”