hava 32° Orta
DOLAR 32,7878 % % 1.53
EURO 35,1602 % % 0.53
GRAM ALTIN 2.457,99 % % 2,80
ÇEYREK A. 4.018,81 % % 2,80
BITCOIN 66.234,00 % -0.06
SON DAKİKA

“Bakan Elvan ile görüşeceğiz”

Son Güncelleme :

24 Nisan 2017 - 0:06

/ 311 views kez okundu.
“Bakan Elvan ile görüşeceğiz”

Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, emeklinin TOKİ sorununu çözmek için dernek olarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Mersin’de emekliler adına yapılacak TOKİ konutları için arsa tahsisi yapıldığını belirten Kaya, “Adana’da emeklilerin konut ihtiyacını TOKİ aracılığı ile çözmek için, yakın bir tarihte Sayın Bakanımız Lüfti Elvan ile görüşeceğiz.” dedi.

ADANA (GÜNEY HABER)-Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, emeklinin TOKİ sorununu çözmek için dernek olarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Mersin’de emekliler adına yapılacak TOKİ konutları için arsa tahsisi yapıldığını belirten Kaya, “Adana’da emeklilerin konut ihtiyacını TOKİ aracılığı ile çözmek için, yakın bir tarihte Sayın Bakanımız Lüfti Elvan ile görüşeceğiz.” dedi.

Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi Başkanı Rafet Kaya, Adana’da emekli insanların konut ihtiyacını TOKİ aracılığı ile çözmek için görüşmelere ve temaslara devam ettiklerini kaydetti. Son ayları 16 Nisan’da yapılacak referandum sonuçlarını bekleyerek geçirdiklerini kaydeden Başkan Kaya, “16 Nisan itibarıyla referandum bitti. 17 Nisan’da ise taşlar yerine oturmaya başladı. Halkımıza, milletimize referandum hayırlı olsun. Ayrıca kavganın ve gürültünün zamanı geçti, şimdi ülkemizde birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. İktidar ve muhalefetin birlikte hareket ederek, halkın ve emeklinin bekleyen sorunlarını çözmeleri gerekiyor. Örneğin Adana’da emekliler şuanda TOKİ aracılığı ile kendileri için konut yapılmasını bekliyor.” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın, derneklerine bağlı bulunan Tarsus Şubesi’ni ziyaret ederek, emeklileri sevindirici haberi açıkladığını belirten Başkan Kaya, “Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan Bey, Mersin, Tarsus, Gülnar, Mezitli ve Silifke ilçelerinde emekliler için yapılacak TOKİ konutları için arsa tahsisi yaptıklarını ifade ettiler. Adana Şube Başkanımız ile birlikte bize de, “Sizlerle de görüşelim” diyerek, Adana’da emekliler için TOKİ konutu yapılabileceğini işaret ederek, bizleride mutlu ettiler.” diye konuştu.

Adana’da emekliler için TOKİ aracılığı ile konut üretimi yapılması için Adana Milletvekilerinin de yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Kaya, emekliler için çalışan Adana Milletvekilllerini de ayrıca teşekkür ettiğini kaydetti. TOKİ’nin ülke genelinde çok sayıda konut ürettiğini, bazı şehirler ve noktalarda TOKİ’nin üretmiş olduğu konutları satmakta zorluk yaşadığını belirten Kaya, “Bizler ise Adana’da emekliler için konut üretimi bekliyoruz. Adana’da merkez Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde olmak üzere emeklilerimiz için en az 15 bin konut üretimi yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın 1 Kasım 2016 seçimlerinden sonra, Türkiye genelinde 70 bin emeklinin başvurusunu alarak TOKİ Başkanına teslim ettiğini söyleyen Rafet Kaya, “Emeklilerimiz her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapmıştır, yapmaya devam edecek. Emeklilerimiz Temmuz ayında zam alacak. İnşallah geçmişte olduğu gibi, yüzde 3, yüzde 4’lük zam yerine emeklinin insan gibi yaşayabileceği bir ücret verilir. Ayrıca, referandum sonrası emeklilerin beklentileri arasında yer alan ilaç katkı payının kaldırılması, çoğu kez senede 1 kez evine et alabilen emekliye Kurban Bayramı’nda bir kurban ücreti verilmesi ve makul fiyata tatil bulunuyor. Turizm Bakanlığımıza ait ülke genelinde içinde tatil yapılabilecek çok sosyal tesis bulunuyor. Fazla değil 3 gece 3 gündüz ayarlanarak emeklilerimiz için makul bir fiyat belirlenebilir. Böylece de emeklilerimiz makul bir fiyata tatil yapmış olurlar.” dedi.

Bu arada intibak konusunada değinen Başkan Kaya, “2000 yılı öncesinde emekli olanlar için intibak yasası düzenlendi. Aynı şekilde 2000 yılı sonrasında da emekli olanlar için intibak uygulaması bekliyoruz. Emeklilerimizin yıllardır hakkı olan intibak kanununun bir an önce çıkarılması istiyoruz. Buradan seçim meydanlarından emekliden, emekçiden, köylüden ve çiftçiden bahsedenlere de seslenmek istiyoruz. Mecliste orada bulunan partiler acilen bir araya gelerek insanların beklentilerine cevap vermelidirler.” şeklinde konuştu.