hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA

 Büyükşehir Belediyesi Personel Sayısını Azaltacak

Son Güncelleme :

12 Mayıs 2014 - 17:48

/ 577 views kez okundu.
 Büyükşehir Belediyesi Personel Sayısını Azaltacak

AW087779

Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyedeki kiralık araç ve personel sayısını azaltacaklarını belirterek, “Adana Büyükşehir Belediyesi hizmete mi kaynak aktarsın? Hemşehrilerimizin problemlerini çözmek için mi zaman ayırsın?” dedi.

ADANA (GÜNEY HABER) – Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyedeki kiralık araç ve personel sayısını azaltacaklarını belirterek, “Adana Büyükşehir Belediyesi hizmete mi kaynak aktarsın? Hemşehrilerimizin problemlerini çözmek için mi zaman ayırsın?” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı ilk oturumu Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, 2013 faaliyet raporunun kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Makina İkmal Daire Başkanlığınca hizmet alımı için kiralanan araçların ihtiyacın üzerinde olduğunu ve yoğunlukla özel işlerde kullanıldığını gözlediklerini belirten Gülaçtı, araçların kontrol edilmesi ve gerekirse araç takip sistemiyle takip edilmesi gerektiğini söyledi. Raporda yakıt israfı hakkında bilgiler de yer aldığını ifade eden Gülaçtı, itfaiye biriminde ise araç yetersizliği olduğunu savundu. Ayrıca personel maaşının düzensiz ödendiği ve yetersiz olduğunu kaydeden Gülaçtı, “Unutmayalım ki herkes evine ekmek götürmek için çalışıyor” diye konuştu.
Başkan Hüseyin Sözlü ise raporun tüm meclis üyelerine tebliğ edildiğini söyledi. Kiralık araç ve personel sayısının azaltılacağını vurgulayan Sözlü, “40 günü aşkın bir süredir belediyeyi rehabilite etmek ve verimli kılmak noktasında emek sarf ediyoruz. Personel almak gibi popülist bir anlayıştan, siyasette beraber koşturduğumuz adamların istihdamı ile meşgul değilim, bunu açık ve net söyleyeyim” dedi.
Araç kiralama noktasında Seyhan’ın önceki yönetimini eleştiren Başkan Sözlü, “Seyhan’ın tüm bütçesi, araç kiralama hizmeti veren taşeronlara giderdi ve araç kiralamalarının da büyüğü mensubu olduğu siyasi partinin ilçe başkanlarıydı. Bunları yaşadı Adana. Bu konuda elbette geçmiş dönemle ilgili bir eleştiriyi kabul ederim ama yeni dönemle ilgili bir tavsiye için henüz çok erken” diye konuştu.
Seçilmiş tüm belediye başkanlarıyla, kentin her noktasına hizmet götüreceklerinin altını çizen Başkan Sözlü, kamu kaynaklarının doğru yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Mecliste durduk yere yoğunluk artışıyla gündemin işgal edilmemesi gerektiğini söyleyen Sözlü, “Geçmiş dönemde bunun mücadelesini verdikten sonra da mecliste olmanın avantajıyla ahkam da kesilmemeli. Aslolan başarıya koşmaktır onun için geçmiş dönemde şu bunu yaptı, bu şunu yaptı diye ‘Vurun abalıya’ misali bir şey yapmayacağım. Yeni başladığımız dönemde Adana’da huzur olacak, barış olacak, kardeşlik olacak. Bu meclis, seçilmiş en verimli meclis ve bu dönemde seçilmiş belediye başkanları, kendi dönemleri de en başarılı belediye başkanı olmalarını canı gönülden arzu ediyorum. Sizlerle hep beraber verimli çalışmalar yapmak istiyoruz. Ama personel sayısını azaltacağız. 8 bin 500’e yakın personel var. Adana Büyükşehir Belediyesi hizmete mi kaynak aktarsın yoksa Adanalı hemşerilerimizin problemlerini çözmek için mi zaman ayırsın?”